Gerard Joling wilde maagverkleining in België doen: 'Mijn eigen dokter hield me tegen'

Door Redactie
Gerard Joling wilde maagverkleining in België doen: 'Mijn eigen dokter hield me tegen'

Het duurt nog even, maar Gerard Joling is zich alvast aan het voorbereiden op zijn 60e verjaardag. "In april word ik zestig en dan pakken we natuurlijk ook uit. Bij de Jolings vieren we alles. En zestig is wel iets om bij stil te staan", zegt de zanger in De Telegraaf.

Op zijn verlanglijstje staat één punt met stip bovenaan. "Ik wil nog één keer in topvorm raken", zegt Gerard. "Ik sport al 35 jaar tegen de klippen op en ben nu zo’n tien, nou, ik denk zelfs wel twáálf kilo kwijt. Eigenlijk wilde ik een gastric sleeve doen. In Nederland kwam ik daar niet voor in aanmerking omdat ik er net te licht voor was, maar in België had ik iemand gevonden die dat bij me wilde doen. Het bedje stond al klaar, maar toch had ik m’n twijfels."

Juiste keuze

Ondanks de goede verhalen die de zanger hoorde over de behandeling werd hij huiverig na waarschuwingen van mensen die hun haar en wenkbrauwen erdoor kwijtraakten. "Toen ben ik naar mijn dokter in Aalsmeer geweest en die hield me tegen. ’Ben je helemaal gek! Dat ga je echt niet doen’, kreeg ik daar te horen. ’Je bent een gezonde vent, discipline! Sporten, minder eten, minder drinken en dan val je ook af." Het was de juiste keuze. "Achteraf ben ik wel blij dat ik het niet gedaan heb. Ik voel me prima zo."

Beeld: Peter Smulders | ANP

Gerard Joling wilde maagverkleining in België doen: 'Mijn eigen dokter hield me tegen'

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.