• Showbizz

Gerard Ekdom over zijn salaris: 'Je doet het toch nooit goed'

Door Redactie
Gerard Ekdom over zijn salaris: 'Je doet het toch nooit goed'

Volgens de laatste geruchten krijgt Gerard Ekdom door zijn overstap van NPO Radio 2 naar Radio 10, meer dan het dubbele van zijn huidige salaris. De dj zou een half miljoen euro per jaar gaan verdienen.

Bij de NPO mocht Ekdom niet meer dan 181.000 euro per jaar verdienen, maar dankzij zijn overstap naar het commerciële Radio 10, gaat hij volgens Playboy naar een jaarsalaris van 500.000 euro. 'Geld is voor mij niet het belangrijkste en ik ga ook geen bedragen noemen', reageert hij in het mannenblad.

Hij maakt duidelijk dat het eigenlijk ook niet uitmaakt hoeveel hij verdient of wat hij hierover te zeggen heeft, omdat ’het toch nooit goed is’. 'Heb je succes, ben je goed in je vak en behoor je tot de beter betaalden van de publieke omroep, dan ben je een inhalige grootverdiener op kosten van de belastingbetaler, ook al werk je keihard voor je geld. Ga je weg naar de commerciële jongens, dan ben je een geldwolf van het ergste soort. Het is nooit goed.'

'Ik heb echt niet de hoofdprijs gekregen. Maar nogmaals: ik ga geen bedragen noemen. En nogmaals: de poen is mooi meegenomen, maar veel minder belangrijk dan de inhoud van mijn werk.' Over wat hij dan wel zo belangrijk vindt, is hij kort maar krachtig: 'Artistieke vrijheid, creativiteit, sfeer en toekomst.'

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Gerard Ekdom over zijn salaris: 'Je doet het toch nooit goed'

Beeld: Peter Smulders | Bron: AD