Georgina Verbaan ontsnapt op het nippertje aan instortend winkelplafond

Door Naomi Pater
Georgina Verbaan ontsnapt op het nippertje aan instortend winkelplafond

Georgina Verbaan is zaterdag met de schrik vrijgekomen toen plotseling het plafond van een filiaal van Zeeman in Haarlem naar beneden kwam. De actrice was in de winkel samen met haar dochter, zo laat ze weten via Twitter.

'Mijn dochter stond net in de Zeeman in Haarlem te twijfelen of ze zeven euro aan een pompoenkostuum wilde uitgeven, ik kwam ook even meekijken en toen stortte het plafond in. Wij waren snel buiten. Hopelijk is er niemand gewond', zo doet Verbaan verslag.

'Gek hoe je eerst gaat staan kijken'

De actrice zegt verbaasd te zijn dat het incident haar in eerste instantie nauwelijks iets deed. 'Raar hoeveel adrenaline er vaak zomaar door mijn aderen raast en als er echt iets gebeurt: NUL', aldus Verbaan. 'Ook gek hoe je eerst gaat staan kijken naar alle delen die piepend en krakend naar beneden komen voor je bedenkt dat je misschien beter van een afstand kan kijken.'

Geen gewonden

Volgens het Noordhollands Dagblad zijn er voor zover bekend geen gewonden gevallen. Het is nog niet duidelijk hoe het heeft kunnen gebeuren.

Kritiek op Georgina Verbaan

Georgina Verbaan kreeg begin dit jaar veel kritiek over zich heen, nadat ze het 'opnam' voor de gijzelaar van de Amsterdamse Apple Store. Ook eind mei dit jaar kreeg de actrice vee commentaar, terwijl ze rustig in de rij op Schiphol stond te wachten. De 42-jarige actrice staat bekend om haar liefde voor milieu en natuur. Ze uit zich dan ook vaak over dierenleed en haar vegetarische leefstijl. Dat ze in mei in de rij stond op Schiphol en ze dus in een vliegtuig stapte, vond een Twitteraar niet kloppen. 

Hypocriete Georgina

'Hypocriete Georgina Verbaan', schreef de Twitteraar. 'Iedereen op de vingers tikken of schuldgevoel aanpraten als ze co2 uitstoten. Daarom eet mevrouw geen vlees, koopt vintage, leeft zo minimalistisch mogelijk, loopt de klimaatmars en is ze [WNF-]ranger. Maar ze is ook dol op vliegen...Toppunt van hypocrisie.'

Laat me met rust

Georgina liet het niet weer gebeuren dat er bakken kritiek over haar heen zouden komen, dus de actrice beet snel van zich af. 'Ik ga naar de bruiloft van mijn broer. Laat me met rust.'

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.