Gemengde gevoelens bij het zien van uitvaart in Chateau Meiland

Gemengde gevoelens bij het zien van uitvaart in Chateau Meiland

Hoewel de afgelopen weken (of het gehele seizoen) tot nu toe in het teken stond van klussen, was er gisteravond wat anders aan de hand bij de familie Meiland. Het gingen al tijden slecht met oma Jenny, de moeder van Erica. Hoewel ze eind juni al overleed, zagen we gisteren pas hoe het nieuws de Meilandjes bereikte. Dat zorgde toch weer voor de nodige emoties. Al waren de reacties gemengd na het zien van de uitvaart. 

De aflevering begon weer typisch. De sloopwerkzaamheden in huis zijn nog niet afgerond, of de tuin staat alweer vol met graafmachines om een gat voor een zwembad te graven. Terwijl de werklui bezig zijn, beginnen Martien en Erica aan het schoonmaken van de vlaggenmast. En zoals het bij De Meilandjes gaat, komen daar natuurlijk een wiebelige ladder en een rol tape bij kijken.

Moeder Erica overleden

Maar al snel blijkt dit een andere aflevering dan anders te worden. Ook tijdens mindere momenten staan bij een realityprogramma de camera's op de stoep. Midden in de nacht werd Erica gebeld met het trieste nieuws dat haar moeder is overleden. Terwijl Martien zich op deze verdrietige dag gewoon bezig blijft houden met het zwembad - want 'je kan niet weten van tevoren wanneer je schoonmoeder overlijdt' - regelt Erica samen met Montana de uitvaartdienst. Als het afscheid opeens van de ochtend naar de middag wordt verplaatst, vinden de Meilandjes het niet meer dan normaal dat er een wijntje wordt geschonken. Ook al dacht uitvaartondernemer Paul daar anders over.

Afscheid 

Niet alleen mogen de kijkers thuis meekijken tijdens het uitzoeken van de rouwkaart (en een Franse wastafel). Ook zijn de camera's erbij als Maxime - die net terugkomt van vakantie - een laatste keer bij haar oma gaat kijken. En daar blijft het niet bij. Zo is de afscheidsdienst is te horen en het dragen van de kist - dat overigens niet van een leien dakje gaat - wordt ook in detail vastgelegd. Een mooi en bijzonder afscheid volgens de ene, een beetje respectloos volgens de andere. 

Beeld: still

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.