Geliefde Nadia Moussaid kreeg doodvonnis

Door Redactie
Geliefde Nadia Moussaid kreeg doodvonnis

Nadat programmamaker Nadia Moussaid haar geliefde Geert bewusteloos in een plas bloed vond, begon een pikzwarte nachtmerrie. Hij bleek uitgezaaide kanker te hebben en kon niet meer worden gered. Een mededeling die kwam op het moment dat Nadia en Geert bezig waren om zwanger te worden.

Deze zomer bracht Story het nieuws naar buiten dat Nadia Moussaids geliefde Geert Broertjes getroffen was door kanker. Op dat moment zat de kunstfotograaf nog midden in zijn strijd tegen de levensbedreigende ziekte. Naar nu blijkt was hij toen blij dat er überhaupt nog een gevecht te leveren was. In eerste instantie kreeg Nadia’s geliefde in het ziekenhuis namelijk zijn doodvonnis te horen. ‘Ze zei: Het zit overal. In je longen, je lymfeklieren, je lever,’ vertelt Geert in een interview met Het Financieele Dagblad. ‘Het was niet te genezen, hooguit behandelbaar om een zekere kwaliteit van leven te behouden, was de boodschap.’

Een mededeling die voor Geert (32) en zijn Nadia (35) een onvoorstelbare klap moet zijn geweest. Geert moest zich letterlijk gaan voorbereiden op het einde, met een machteloze Nadia aan zijn zijde. Maar liefst drie weken hadden ze geen andere informatie dan dat Geert zou komen te overlijden. Maar zelfs in die bange dagen was er een stemmetje in Geerts hoofd dat zei dat hij de hoop nog niet mocht opgeven.

In Het Financieel Dagblad: ‘Het rare is dat ik vanaf het begin af aan al zoiets had van: het komt wel goed. Ik had niet het gevoel dat ik hieraan dood zou gaan.’ En dat voorgevoel bleek gelukkig het begin van een traject vol nieuwe hoop. Uit nader onderzoek bleek namelijk dat de kanker helemaal niet in zijn longen zat.

Genezing

Deze constatering was voor Geert en Nadia voldoende reden om een tweede én derde diagnose in andere ziekenhuizen aan te vragen. En dat is achteraf bezien de beste beslissing van hun leven geweest! Nadat meerdere artsen elkaar hadden tegengesproken over Geerts kansen, kregen hij en Nadia uiteindelijk datgene te horen waar ze nauwelijks meer van hadden durven dromen. De kanker bleek wel degelijk te genezen.

Om dat voor elkaar te krijgen stond Geert echter wel een loodzware periode van ingrijpende operaties te wachten. Zo bleek er al tien jaar een vuistdikke tumor in zijn darmen te zitten die operatief moest worden verwijderd. Ook werden er 26 lymfeklieren weggehaald, evenals de helft van de dikke darm. En alsof dat nog niet ellendig genoeg was, werden twee weken terug ook nog stukken lever en zijn galblaas verwijderd.

Ook onderging Geert in totaal drie chemokuren. ‘Puur vergif,’ vervolgt hij in Het Financieele Dagblad. ‘Je voelt het je arm binnenstromen, het doet gewoon pijn. Daarna ben je doodop en krijg je allerlei bijverschijnselen, zoals het opengaan van de huid op je handen en voeten.’ 

DOOR MATTHIJS ALBERS |  FOTO'S EDWIN SMULDERS

Lees het hele verhaal in Story. Editie 38 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Geliefde Nadia Moussaid kreeg doodvonnis

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.