Geert-Jan Knoops veroverde zijn vrouw...

Door Redactie
Geert-Jan Knoops veroverde zijn vrouw...

Advocaten Geert-Jan en Carry Knoops zijn naast collega’s ook levenspartners. Ze zijn momenteel het meest besproken echtpaar van ons land, nadat ze de gepensioneerde Transavia-gezagvoerder Julio Poch, die acht jaar lang onterecht in voorarrest zat, op vrije voeten wisten te krijgen.

De legendarische mr. Max Moszkowicz, de vader en mentor van onder anderen Bram, legde ooit de basis voor de glansrijke carrière van Geert-Jan Knoops én de liefde tussen hem en Carry Hamburger, die begin jaren negentig op hetzelfde Moszkowicz-kantoor in Maastricht kwamen te werken. Geert-Jan, op dat moment begin dertig, liet al snel zijn oog vallen op de charmante, acht jaar oudere Carry, die aan een bureau naast hem haar werkzaamheden verrichtte en wier mooie ogen een magnetische uitwerking op hem hadden.

Eigen advocatenkantoor

Toen de liefde wederzijds bleek, lichtten Geert-Jan en Carry hun collega’s en werkgever Max Moszkowicz in, waarna ze niet veel later de stap namen ook samen een zakelijke verbintenis aan te gaan; ze begonnen in 1994 een eigen advocatenkantoor. De afgelopen week boekten ze misschien wel hun mooiste overwinning: ze slaagden erin de in Argentinië ten onrechte acht jaar lang vastgezette voormalige Transavia-gezagvoerder Julio Poch op vrije voeten te krijgen. Voor zijn arrestatie in 2009 woonde de piloot al ruim twintig jaar in Nederland. Poch zat vast omdat hij vliegcollega’s zou hebben verteld dat hij in de tijd van het Videla-regime in Argentinië, in de jaren zeventig en tachtig, enkele dodenvluchten zou hebben uitgevoerd, waarbij er tal van mensen uit zijn vliegtuig in zee zouden zijn gegooid. Poch ontkende zelf altijd dit verhaal verteld te hebben en vroeg Geert-Jan en Carry zijn onschuld te bewijzen. 

Gezinsuitbreiding

Waar Geert-Jan altijd al voornemens was een succesvolle advocaat te worden, was het leven van zijn vrouw een stuk minder uitgestippeld. Carry begon haar werkende leven in de jaren zeventig als verloskundige, maar raakte daar al snel op uitgekeken. Ze leerde zichzelf vervolgens vioolspelen, waarna ze nog geen jaar later werd aangenomen op het Conservatorium. Vervolgens werd ze verliefd op een Amerikaanse man, met wie ze naar Washington emigreerde. Carry en haar man stapten in de VS in het huwelijksbootje en kregen drie zoons, alvorens de koek tussen beiden op was en de scheidingspapieren werden aangevraagd. Na de breuk keerde Carry met haar zoons terug naar Nederland, waar ze op 36-jarige leeftijd een rechtenstudie begon. Begin jaren negentig werd ze, zoals gezegd, aangenomen op het kantoor van Max Moszkowicz, waar Geert-Jan haar hart veroverde.

Lees het hele verhaal in Story. Editie 50 ligt nu in de winkel.

Geert-Jan Knoops veroverde zijn vrouw...

Beeld: Evert Elzinga (ANP)