• Showbizz

Geen carrière in Hollywood voor Luizenmoeder-acteur Diederik Ebbinge

Door Redactie
Geen carrière in Hollywood voor Luizenmoeder-acteur Diederik Ebbinge

In Nederland is het een groot acteur en onder meer bekend van De Luizenmoeder: Diederik Ebbinge. Maar ook in Hollywood zien ze hem wel zitten.

Toch zegt de acteur, regisseur en cabaretier geen behoefte te hebben om zijn geluk als filmregisseur te gaan beproeven in Hollywood.

Komedie

Dat vertelde hij dinsdag in een gesprek op NPO Radio 1. Ebbinge, bekend van Promenade en De luizenmoeder, maakte in 2013 de tragikomedie Matterhorn.

Lof in het buitenland

De film, over een gereformeerde weduwnaar (Ton Kas) van wie het leven verandert na de ontmoeting met een zonderling (Rene van ‘t Hof), kreeg veel lof in het buitenland en zorgde ervoor dat Ebbinge benaderd werd door Amerikaanse studio’s.

Geen interesse

'Amerikaanse producenten in Los Angeles zeiden: kom eens praten', vertelde hij in Nooit meer slapen. 'Maar ik heb die interesse nooit gehad. Wat zou ik daar moeten? Alles wat ik doe en maak gaat over het land en de plek waar ik grootgebracht ben. Die plek ken ik, en daar vind ik dingen van, daar pas ik. Daar wil ik mijn dingen maken.'

Bericht wordt geladen...

Bron: Nooit meer slapen Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.