Gebroken Marco Borsato leeft voor bestaan met zoon Luca

In niets lijkt Marco Borsato (56) nog op de uitbundige man die de afgelopen tientallen jaren hit na hit scoorde en een ware publiekslieveling werd. Al zestien maanden leeft de veelbesproken zanger als kluizenaar in zijn penthouse in Alkmaar, waar alleen zijn inwonende zoon Luca (24) de stilte verbreekt. 

Marco Borsato
© EM-press

Daar sprak Story hem deze week, na de verklaring van het Openbaar Ministerie dat Marco niet vervolgd wordt na het The Voice of Holland-schandaal. Maar van opluchting is bij Marco geen enkele sprake..

Wanneer komt er een eind aan de onzekerheid waar Marco Borsato al zestien maanden doorheen gaat? Afgelopen week sprak Story de zanger voor het appartementencomplex in het centrum van Alkmaar, waar hij het penthouse bewoont.

Innige omhelzing

Marco had de Volkswagen Golf van zijn zoon Luca, die bij hem woont, gebruikt en bij het verlaten van de auto gaf hij de sleutels terug aan zijn oudste. Met een innige, liefdevolle omhelzing zeiden ze elkaar gedag. Bekijk de foto onderaan dit artikel. 

Een gebroken man

In gesprek met Story vertelt de ooit populairste zanger van Nederland dat hij begrijpt dat we ons werk moeten doen, maar dat hij nu nog geen enkele reactie kan geven. ‘Pas als alles achter de rug is...’ Wie Marco in zijn ogen kijkt, ziet hoe moeilijk hij het heeft. De zanger is verworden tot een gebroken man, die met heel zijn hart hoopt dat er snel een einde komt aan de onzekerheid waarmee hij al zestien maanden te maken heeft.

Aangifte

In december 2021 verzochten zijn advocaten Geert-Jan en Carry Knoops het Openbaar Ministerie (OM) een onderzoek in te stellen naar de bron van op internet aanhoudende insinuaties aan Marco’s adres over grensoverschrijdend seksueel gedrag met minderjarige meisjes. Aantijgingen die door hem werden ontkend. Enkele dagen later deed een 22-jarige vrouw aangifte tegen Borsato. Volgens de aanklacht zou hij haar tussen 2014 en 2019 onzedelijk betast hebben. Marco ontkende opnieuw, en deed op zijn beurt aangifte tegen de vrouw voor het doen van een valse aangifte en het indienen van een lasterlijke aanklacht. Tegelijkertijd deed hij aangifte tegen de moeder van de vrouw, wegens medeplichtigheid en uitlokking. Sindsdien zijn er geen ontwikkelingen meer geweest.

Marco en Luca Borsato
© Edwin Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 12 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Lossebladen.nl.

Een proefnummer scoor je nu met 25% korting en zonder verzendkosten.