• Songfestival

Gaststad voor Songfestival moet alle andere evenementen annuleren: in de knoop met diverse concerten

Door Redactie
Gaststad voor Songfestival moet alle andere evenementen annuleren: in de knoop met diverse concerten

Het is nog niet bekend welke Engelse stad het Eurovisie Songfestival van 2023 gaat organiseren, maar wat al wel bekend is, is dat de betreffende stad alle andere evenementen daarvoor moet annuleren.

Dat hebben bronnen bij diverse gemeenten gemeld aan de BBC. De locatie moet namelijk zo'n zes à acht weken voor het liedjesfestijn beschikbaar zijn.

Bidbook indienen

Geïnteresseerde steden kunnen sinds vorige week een bidbook indienen. Al zestien steden - waaronder Londen, Liverpool, Birmingham, Glasgow en Manchester - lieten weten interesse te hebben in het organiseren van het songfestival. Vrijdag wordt een shortlist bekendgemaakt met daarop de laatste kanshebbers.

Meerdere concerten gepland

In de steden staan rond de periode van het songfestival meerdere concerten gepland. Shows van André Rieu, Elton John en Magic Mike zouden dan in mei eventueel moeten plaatsmaken voor het evenement. De European Broadcasting Union (EBU) maakt waarschijnlijk pas in de herfst bekend welke Britse stad het Eurovisie Songfestival van 2023 zal organiseren.

Engelse organisatie in plaats van Oekraïne

Normaal gesproken zou Oekraïne na de zege van Kalush Orchestra in mei het songfestival organiseren, maar vanwege de oorlog met Rusland kan dat niet. Het Verenigd Koninkrijk organiseert het evenement nu 'namens' Oekraïne. Het land wordt wel betrokken bij de organisatie en er komen verscheidene elementen, ook met betrekking tot de oorlog, terug in de show.

Bron: ANP | Beeld: Brunopress

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.