• Liefde

Froukje de Both gelooft nog steeds in de liefde

Door Redactie
Froukje de Both gelooft nog steeds in de liefde

Haar carrière mag dan lekker voortkabbelen, dat kan niet worden gezegd van het liefdesleven van Froukje de Both. Ze kreeg meerdere klappen te verwerken, maar is daardoor beslist geen verbitterde alleenstaande moeder geworden.

Froukje, die zelf opgroeide als enig kind, had een harmonieus gezinsleven voor ogen. Maar in 2012 sneuvelde haar relatie met Jeroen te Rehorst na vijf jaar. ‘Het idee was een man en een kind en dat dat gezin bij elkaar zou blijven. Ik had mijn dochter die veiligheid gegund. Misschien omdat ik zelf ook kind van gescheiden ouders ben, dat ik mijn scheiding zo heftig vind. In therapie heb ik ook wel geleerd dat dat daar vandaan komt, die drang naar veiligheid, een gezin. Ik had graag die rust gehad, maar het liep anders…’ Froukje was verliefd geworden op Radio 538-dj Niek van der Bruggen (36), en kon niet anders dan haar verloving met Jeroen verbreken – twee maanden voor hun bruiloft! Ondanks alle emoties wist ze samen met Jeroen het co-ouderschap goed te regelen. Al zegt Froukje in Flair: ‘Je kind maar de helft van de tijd zien, is heel moeilijk en soms heel verdrietig, maar ik vind het belangrijk dat ze bij beide ouders opgroeit. (...) Ik denk niet dat Emma de spanningen tussen ons erg heeft gevoeld, daar hebben we echt ons best voor gedaan.’ Ook in haar relatie met Niek heeft Froukje veel geïnvesteerd, maar afgelopen zomer gingen de twee – na een eerdere breuk – toch definitief uit elkaar. ‘Ik ben niet rancuneus naar de liefde, al ben ik niet iemand die heel erg op zoek gaat.’ Dating-apps zijn wat Froukje betreft geen optie om een nieuwe liefde te vinden. Ze geeft de voorkeur aan de ‘ouderwetse’ manier. ‘Ik vind dat geswipe nogal kil. Het moet toch mogelijk zijn om iemand ‘gewoon’ te ontmoeten, via je werk of sportschool, of weet ik veel waar? Dat je een leuke ontmoeting hebt, met iemand met wie je misschien een vriendschap opbouwt en dat je plotseling denkt: we hebben een klik. Dat lijkt me gewoon heel leuk...’ 

Dit artikel komt uit Story. Editie 17 ligt nu in de winkel of lees verder op Blendle.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Edwin Smulders

Froukje de Both gelooft nog steeds in de liefde