• Showbizz

Frits Wester gaat tóch wel samenwonen: 'We hopen dat het lukt'

Door Redactie
Frits Wester gaat tóch wel samenwonen: 'We hopen dat het lukt'

Frits Wester (60) heeft moeilijke tijden achter de rug. Maar sinds hij zijn alcoholverslaving heeft overwonnen en jeugdliefde Jeannine Grin weer in zijn leven is, lacht het leven hem toe. Aan Story vertelde de parlementair verslaggever eerder over hun toekomstplannen. 'We zijn op huizenjacht, we willen gaan samenwonen.’ En die jacht lijkt nu succesvol te eindigen.

In november 2020, toen hij een jaar clean was, zei Frits tegen Story dat de gevoelens tussen hem en zijn jeugdliefde Jeannine weer waren opgelaaid. Toch dacht hij in juni van dit jaar nog niet aan samenwonen. 'Overhaast samenwonen uit praktische overwegingen willen we niet, het moet niet ten koste gaan van de romantiek.' Een maand later had hij zich bedacht en nu - weer twee maanden later - lijkt het stel een toekomstig stulpje te hebben gevonden. 

Overdonderd

In RTL Boulevard wordt Frits overvallen met een vraag over zijn privéleven. Want klopt het dat het stel een huis op het oog heeft? 'Ik ben vorige week met mijn vriendin Jeannine wezen kijken naar een huis, ja. 'Heb je een bod gedaan?', vraagt Bridget Maasland nieuwsgierig. Frits draait er een beetje omheen. 'We zijn bezig om samen te wonen. We zijn vooral aan het kijken hier in de buurt van Voorburg, daar ben ik heel erg aan gehecht', aldus Wester. Maar Jeannine heeft momenteel nog een praktijk en huis in Steenbergen. 'Wat is een beetje het midden? Ik moet veel naar Hilversum en het Binnenhof.' Toch lijkt deze strijd goed te komen. 'Kortom we zijn vanochtend wezen kijken naar een huis in de buurt van Voorburg en we hopen dat het lukt.' 

Jeugdliefde

Op de middelbare school hadden ze een half jaar verkering. ‘Jeannine en ik zijn opgegroeid in Oudorp, bij Alkmaar. Ik kwam vroeger altijd bij haar ouders en zij bij die van mij.’ Ze verloren elkaar uit het oog, tót ze elkaar dertig jaar later, in 2010, toevallig tegenkwamen in een restaurant op Vlieland. 'Ineens hoor ik achter me een vrouw praten. Ik riep, zonder dat ik haar gezien had: Jeannine?! En zij riep zonder dat ze mij had gezien: Frits! We draaiden naar elkaar toe en het was als vanouds. Na al die jaren herkenden we onze stemmen. Heel bijzonder.' Het voelde meteen vertrouwd, maar Frits was nog getrouwd. Er werden wel nummers uitgewisseld, daarna was er soms contact. Er werd sowieso gebeld op elkaars verjaardag, zegt Jeaninne nu in Saar Magazine, waarin ze ook terugblikt op hun verkeringstijd. ‘Het was altijd leuk. We kletsten en lachten samen, kusten wat en gingen samen uit.’ Toch had ze naast af en toe bellen niet echt de drang Frits weer te zien. Maar toen ze had gehoord dat hij in Zuid-Afrika verbleef, stelde ze hem voor daarna eens bij te praten. (...) Tijdens een etentje raakten ze niet uitgepráát. Het werd meer dan gezellig. De herinneringen zorgen voor een gevoel van vertrouwdheid, wat ze beiden erg prettig vonden. 

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.