Freek Vonk: ‘Als ik dood lig te bloeden en niemand kan mij helpen, dan helpt mijn cameraman wel’

De cameraman van Freek Vonk, Ivo Borkus, moet altijd door blijven filmen als de bioloog aangevallen wordt door een beest. 

freek vonk

Dat nieuwsfeitje kwam afgelopen week in de media. Vrijdag is Vonk te gast bij Jinek en stelt hij dat Ivo hem wel moet helpen als Freek levensgevaarlijk gewond is en er niemand anders bij is.

Altijd blijven filmen

‘Als ik dood lig te bloeden en niemand kan mij helpen, dan helpt Ivo wel’, stelt Vonk. Eerder deelde zijn cameraman in Veronica Superguide dat hij de opdracht van de bioloog heeft gekregen om te allen tijde door te blijven filmen. De veelbesproken haaienbeet in 2017 komt ter sprake. ‘Ivo kon toen niets doen. Ik was op de boot, we voeren terug naar de kust, de bloeding werd gestelpt. Dus toen moest hij door blijven draaien’, verklaart Vonk.

De cameraman zei er zelf eerder over: ‘Toen hij door die haai werd gebeten, dacht ik meteen: wat kan ik nu toevoegen? We waren met genoeg mensen. Dus ik wist: draaien. Ja, dat is een heftige afspraak. Ik zou hetzelfde willen, ik kan me daar dus wel in vinden.’

Eerdere verwondingen

Door de jaren heen raakte Vonk nog enkele keren gewond door een ontmoeting met een dier. Zo had hij vorig jaar aanvaringen met een slang en een tijgermeerval en in 2020 met een tapijtpython. Freek Vonk had zijn varaan Johan meegenomen naar talkshow Jinek. Columnist Angela de Jong reageerde nogal paniekerig en rende zelfs weg van de tafel. Naar eigen zeggen was dat vooral omdat ze niet van dieren houdt.

Bron: De Telegraaf

Maak voordelig kennis met Story en kies een proefabonnement. Scoor 4 nummers voor €6,99 via Kiosk.nl

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!