Fred Teeven aan de slag als buschauffeur

Door Redactie
Fred Teeven aan de slag als buschauffeur

In een tweet heeft de VVD haar voormalig staatssecretaris Fred Teeven succes gewenst met zijn nieuwe baan. Teeven is sinds kort parttime buschauffeur bij Connexxion in de regio Haarlem en zegt in De Telegraaf dat hij het 'fantastisch' vindt. 'Oud-staatssecretaris blijft niet stilzitten na afscheid van de politiek', aldus de partij.

Teeven moest samen met zijn minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) in 2015 het veld ruimen in de nasleep van de zogenoemde Teevendeal. De Kamer verweet hem informatie te hebben achtergehouden over een schikking met een topcrimineel die hij in de jaren negentig als officier van justitie had getroffen.

Carrièreswitch

Partijgenoot en minister voor Rechtsbescherming Sander Dekker is onder de indruk van Teevens opmerkelijke carrièreswitch: 'Ik vind het ongelooflijk stoer dat iemand niet werkloos thuis gaat zitten, maar zegt: ik vind het leuk om op de bus te zitten en ik ga rijden. Ik zie het hem ook wel doen: een potige kerel, die houdt de orde en rust in de bus.'

Recherchebureau

Naast zijn chauffeursbaantje (anderhalve dag per week) runt Teeven ook een particulier recherchebureau, dat zich onder meer bezighoudt met reputatiemanagement en voorkomen van cybercrime.

Fred Teeven aan de slag als buschauffeur

Bron: Show.nl | Beeld: ANP