Franse tuin Frank Jansen volledig verwoest door bosbranden: 'Niets staat verder overeind'

Door Redactie
Franse tuin Frank Jansen volledig verwoest door bosbranden: 'Niets staat verder overeind'

Frank Jansen heeft al jaren een heerlijk huis in Zuid-Frankrijk. Een betekenisvolle plek voor de tv-ster. Tot zijn grote verdriet is de omgeving rondom zijn huis volledig verwoest door de bosbranden die hebben toegeslagen in Frankrijk. Shownieuws besloot daarom bij Frank langs te gaan om hem een hart onder de riem te steken. 

Een bloemetje krijgt de tv-ster aangeboden voor de schrik die de brand met zich meebracht. 'Al mijn planten zijn dood in mijn tuin. Het is allemaal verwoest door die enorme brand', zegt Jansen. 

Halsoverkop vertrekken

'Maandagavond werd ik gebeld door mijn hulp - die woont bij mijn huis - dat ze moest vertrekken', begint Frank het emotionele verhaal. 'Ik had vrienden van mij - huurders - die in m’n huis zaten en die zeiden dat de brand zó dichtbij kwam. Ik wist wel dat er brand was, maar ik had niet verwacht dat het naar mijn huis zal komen. Dat het zo dichtbij was dat ze halsoverkop moesten vertrekken', aldus Jansen.

Wonder

Hij vervolgt zijn verhaal: 'Ja, dan zit je de hele nacht in spanning wat er gaat gebeuren.' De volgende ochtend hebben vrienden gelijk gecheckt of het huis van Frank nog intact was. En wat bleek: 'Als een wonder staat mijn huis nog. In een zwartgeblakerde omgeving. Niets staat verder overeind. Het is heel emotioneel', laat een aangeslagen Frank Jansen weten.

Tuin verwoest

Maar de zachtaardige Frank denkt ook vooral aan zijn kennissen in Frankrijk. 'Mijn hulp en mijn tuinman wonen in het tuinhuis, dat heb ik net helemaal gerenoveerd. Daar is niets van over. Die mensen hebben niets meer. Daar zit ik nu over in.' Hij doet er dan ook alles aan om goed te zorgen voor hen. 'Ik zit de hele dag aan de telefoon om dingen te regelen. Er is elektriciteit, geen water. Die vlammen zee heeft alles verwoest.'

19 jaar arbeid

De tuin van Frank was alles voor hem. Het doet hem dan ook pijn dat '19 jaar arbeid is verdwenen.' 'Maar ik leef tenminste, want ik was hier. En gelukkig zijn er geen mensen bij omgekomen', sluit de tv-ster het gesprek af. 

Bron: Shownieuws | Beeld: Peter Smulders 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.