Frans Duijts is 39 kilo afgevallen in anderhalf jaar tijd

Door Redactie
Frans Duijts is 39 kilo afgevallen in anderhalf jaar tijd

Na een val van tien meter besloot Frans Duijts volledig van het leven te genieten en verdwenen sporten en gezond eten op de achtergrond. Maar toen de weegschaal anderhalf jaar geleden op 138 kilo stond, ging het roer om. De zanger is inmiddels tientallen kilo's kwijt.

Frans probeerde allerlei diëten, maar niks sloeg écht aan. Steeds vaker hoorde hij over een gastric bypass, en uiteindelijk ging hij in 2019 ook onder het mes. Na de ingreep moest hij volledig anders gaan eten. Grote porties zijn er niet meer bij. 'In het begin eet je één shotglaasje, vaak gevuld met yoghurt en fruit. Dat doe je dan voor zowel ontbijt, lunch als avondeten. En dan zit je gewoon vol,' vertelt hij aan Fit at Home. Hij is nu 39 kilo lichter en tevreden met zijn gewicht.

Slechte gezondheid

Voor de ingreep was het niet goed gesteld met zijn gezondheid. 'Mijn suiker was vier keer te hoog en mijn cholesterol zat ook op het dubbele van wat het mag zijn,' vertelt de zanger. 'Ik heb het voorbeeld van mijn vader. Die was suikerpatiënt, maar lette niet altijd even goed op zijn gezondheid. Na een tijdje vielen alle vitale functies bij hem uit.' Dat wil Frans voorkomen. 'Toen heb ik een gastric sleeve laten zetten.' Nu merkt hij dat hij veel fitter is. Ook hoeft de zanger enkel nog maagbeschermers te slikken. 'Dat raadt de arts aan na een dergelijke ingreep.'

Beeld: Peter Smulders 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.