• De Bauers

Frans Bauer staat op tegen kanker: 'Ik doe het vanwege mijn overleden vader...'

Frans Bauer standbeeld

Frans Bauer is een van de BN'ers die zich voor de tv-show Nederland staat op tegen kanker laat transformeren tot standbeeld. De zanger is woensdag te zien als uitvinder Antoni van Leeuwenhoek, zegt hij in het AD.

Frans staat op voor zijn vader, die in 2015 aan de ziekte overleed. "Je wilt je dierbaren beschermen tegen de tranen, de pijn en onzekerheid", vertelt hij. "Ik hoefde geen seconde na te denken toen ik gevraagd werd voor dit project. Ik doe het in de eerste plaats vanwege mijn vader en zijn broers en zusters, want zij groeiden op in een gezin met vijftien kinderen. Acht zijn al overleden aan die ziekte. Een hard gelag."

Uitvinder

Frans werkt dan ook mee aan de tv-show van KWF Kankerbestrijding Nederland. De zanger is vanaf de Parade in Den Bosch te bewonderen als de uitvinder. "De uitvinder van de microscoop, hoe bijzonder is dat. Zonder hem was er voor veel kankersoorten nog geen oplossing geweest", vertelt hij. "Nog steeds is de kans op genezing bij sommige vormen minder dan 40 procent of nog minder dan 20 procent. Ik vind het een eer om hier een steentje aan bij te dragen."

De live-tv-show vanaf de Parade in Den Bosch is woensdag vanaf 20.30 uur te zien op NPO 1 en wordt gepresenteerd door Frits Sissing.

Frans Bauer staat op tegen kanker: 'Ik doe het vanwege mijn overleden vader...'

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders