• De Bauers

Frans Bauer bezig met zijn gewicht: 'Wil twintig kilo afvallen'

Frans Bauer heeft zijn wandelschoenen aangetrokken in de strijd tegen de kilo's.

Frans Bauer

De 49-jarige Brabander wil twintig kilo afvallen, laat hij weten in gesprek met RTL Boulevard. Zijn vrouw Mariska Bauer helpt hem daarbij. Al met al wandelen de Bauers twee uur per dag om fit te blijven.

'Ik heb m'n eigen trainster, het is een soort beul', zegt hij over de aanpak van zijn vrouw. 'Dat moet wel voor hem hoor, hij is nogal bourgondisch ingesteld', reageert Mariska daarop.

Plezier

Frans heeft plezier in het wandelen. 'Als dit zo doorgaat, kan het zomaar zijn dat ik me dit jaar inschrijf voor de Vierdaagse in Nijmegen. Volgend jaar op het strand in Scheveningen geen fust, maar een sixpack', zegt hij.

Herseninfarct

Hoewel het stel opgewekt probeert om fit te worden, is Frans niet altijd zo monter. Het herseninfarct van zijn vrouw heeft er namelijk flink ingehakt. In De Kist praat hij met Kefah Allush over angst voor de dood, en dat levert emotionele beelden op. 'Je beseft op zo’n moment pas hoeveel je van iemand houdt.' Vorig jaar kreeg de familie Bauer de schrik van hun leven toen Mariska een herseninfarct kreegTegenwoordig gaat het weer een stuk beter met haar, maar volgens Frans was het kantje boord.

Slechter en slechter

'Mariska kreeg een herseninfarct. We waren aan het praten, en op een gegeven moment begon ze gek te praten. Voor je het weet zit je bij een huisarts, voordat je het dán weet zit je in het ziekenhuis. Het werd eigenlijk alleen maar slechter en slechter. Dan ga je hele gekke dingen denken.'

Allermoeilijkste

Voor Frans waren de gezondheidsproblemen van Mariska een behoorlijke eye-opener. 'Ik vond het het allermoeilijkste dat ik ooit heb meegemaakt. Ik dacht: ze gaat dood. Dat dacht ik echt.' Presentator Kefah Allush merkt op dat Frans er weer van schrikt, waarna hij emotioneel reageert: 'Dat is het enige dat ik niet aan kan. Je beseft op zo’n moment, dat het heel erg fout dreigt te gaan, hoeveel je van iemand houdt. Dan is die angst voor de kist duizend keer groter dan als ik er zelf in zou moeten gaan.'

Bron: ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.