Frank Masmeijer strijdt voor vrijspraak in drugszaak

Door Redactie
Frank Masmeijer strijdt voor vrijspraak in drugszaak

Voormalig tv-presentator Frank Masmeijer wil in hoger beroep zelf aantonen dat hij vorig jaar in België onterecht is veroordeeld voor drugssmokkel. De oud-showmaster overweegt daarom de strafzaak bij het hof van beroep in Antwerpen zelf bij te wonen, ook al bestaat het risico dat hij direct zal worden aangehouden.

Drugssmokkel

Zijn advocaat Geert-Jan Knoops heeft dat dinsdag gezegd over de zaak die donderdag begint. Masmeijer kreeg vorig jaar acht jaar celstraf en een boete van 48.000 euro opgelegd voor de invoer van een grote partij cocaïne via de haven in Antwerpen. Tegen hem was zeven jaar cel geëist.

Vrije voeten

De rechter in Antwerpen bepaalde dat hij direct terug moest naar de gevangenis maar tot dusver is de voormalige tv-beroemdheid nog op vrije voeten. Knoops zegt dat Masmeijer in Nederland is en dat er ook niet om uitlevering is gevraagd. De kans bestaat dat hij in België meteen zal worden aangehouden al kan het hof ook bepalen dat de verdachte de uitspraak in vrijheid mag afwachten.

Verdedigen

Knoops zegt dat Masmeijer zichzelf graag wil verdedigen maar benadrukt dat die beslissing nog niet definitief is gemaakt. De zaak tegen in totaal 32 verdachten begint donderdag. Wanneer de zaak tegen Masmeijer aan de orde komt is niet duidelijk. Een uitspraak van het hof van beroep zal er niet eerder dan halverwege september zijn.

Ontkend

De presentator van kijkcijferhits als Dinges en De Holidayshow heeft zijn rol bij de drugssmokkel altijd stellig ontkend. Ook in hoger beroep blijft de stelling dat er geen bewijs is voor zijn betrokkenheid, aldus Knoops die als adviseur bij de zaak betrokken is. Als er toch een veroordeling uitrolt hoopt de verdediging dat het hof gevoelig is voor de uitkomsten van een psychiatrisch rapport met de conclusie dat Masmeijer in voorarrest een zware tijd heeft beleefd en dat de persoonlijke gevolgen groot zijn geweest.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Frank Masmeijer strijdt voor vrijspraak in drugszaak

Beeld: Edwin Smulders | (ANP)