'Frank Masmeijer niet bij strafzaak door trauma na gevangenis'

Door Redactie
'Frank Masmeijer niet bij strafzaak door trauma na gevangenis'

Frank Masmeijer, de voormalig quizmaster die in hoger beroep wil aantonen dat hij vorig jaar onterecht voor drugssmokkel is veroordeeld, zal donderdag in tegenstelling tot wat hij eerder aankondigde niet aanwezig zijn in de rechtszaal.

Volgens zijn advocaat Gert-Jan Knoops kan de voormalig presentator 'het psychisch niet aan, omdat hij een trauma heeft opgelopen in de gevangenis van België'. Dat meldt hij aan RTL Boulevard.

Belgische gevangenis

Masmeijer bracht drie jaar geleden zeven maanden door in een Belgische gevangenis. Later liet hij weten dat hij zich 'vermaakte' gedurende deze tijd. 'In de gevangenis krijg je je eten, alles wordt voor je geregeld, en als je buitenkomt, ben je in de jungle. Moet je je rekeningen betalen en knokken.'

Hoger beroep

De Holidayshow-presentator zei eerder dat hij in hoger beroep zelf wilde aantonen dat hij vorig jaar onterecht is veroordeeld. Daarom overwoog hij de strafzaak bij het hof van beroep in Antwerpen zelf bij te wonen. Hierbij liep Masmeijer wel een risico direct te worden aangehouden. Volgens Knoops gaat dit dus niet door, ook omdat het juridisch niet noodzakelijk is voor het Hoger Beroep.

Acht jaar

Na zijn aanhouding in 2014 zat de voormalig presentator vast en zeven maanden later mocht hij de cel verlaten. Door de rechtbank in Antwerpen werd acht jaar celstraf geëist. Masmeijer ging hierna in hoger beroep en mag de uitspraak hiervan in vrijheid afwachten. De zaak tegen in totaal 32 verdachten begint donderdag. Wanneer de zaak tegen Masmeijer aan de orde komt, is niet duidelijk.

Ontkennen

De presentator van kijkcijferhits als Dinges en De Holidayshow heeft zijn rol bij de drugssmokkel altijd stellig ontkend. Ook in hoger beroep blijft de stelling dat er geen bewijs is voor zijn betrokkenheid, aldus Knoops die als adviseur bij de zaak betrokken is. Als er toch een veroordeling uitrolt, hoopt de verdediging dat het hof gevoelig is voor de uitkomsten van een psychiatrisch rapport, met de conclusie dat Masmeijer in voorarrest een zware tijd heeft beleefd en dat de persoonlijke gevolgen groot zijn geweest. Een uitspraak van het hof van beroep zal er niet eerder dan halverwege september zijn.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

'Frank Masmeijer niet bij strafzaak door trauma na gevangenis'

Door: Nu.nl | Beeld: Peter Smulders