• Showbizz

Frank Masmeijer eerder vrijgelaten!

Door Redactie
Frank Masmeijer eerder vrijgelaten!

Na een driejarige gevangenisstraf is Frank Masmeijer weer op vrije voeten! De voor betrokkenheid bij drugshandel veroordeelde oud-quizmaster werd vorige maand vrijgelaten uit de penitentiaire inrichting in het Belgische Beveren.

Omdat Frank tijdens zijn detentie een relatie kreeg met Anita (achternaam bekend bij Story) uit een dorp nabij Amsterdam, trof Story hem daar na zijn vrijlating. ‘Het gaat goed met me,’ vertelt Frank aan Story. ‘Ik heb genoten van de feestdagen, die ik samen met mijn dochters Michelle en Charlotte en mijn vriendin Anita heb doorgebracht. We hebben cadeautjes voor elkaar gekocht en gezellig bij de kerstboom gezeten. Dat zijn momenten die ik jarenlang heb moeten missen. Het is ook ontzettend fijn dat mijn kinderen en Anita goed met elkaar kunnen opschieten.’ Dat Frank zijn dochters lang niet heeft kunnen zien, deed hem pijn. Des te mooier vindt hij het dat het nu zo goed met Michelle en Charlotte gaat. ‘Ook zij hebben een hoop meegemaakt de afgelopen jaren, maar zijn er sterker uitgekomen,’ zegt Frank. Met zijn ex-vrouw Sandra kan Frank nog altijd prima overweg. ‘We behandelen elkaar met respect. Sandra en ik hebben een lang verleden samen en twee dochters, dan moet je na een scheiding niet met ruzie eindigen.’

Belgische rechtssysteem

Dat Frank nu al in Nederland kan rondlopen, heeft grotendeels te maken met het Belgische rechtssysteem; gedetineerden kunnen daar al na een derde van hun straf vrijkomen. Omdat Frank in de zomer van 2019 in hoger beroep tot negen jaar cel werd veroordeeld vanwege zijn betrokkenheid bij drugshandel en toen al anderhalf jaar in voorarrest zat, liep hij in december 2020 – enkele weken voor hij drie jaar vast zou hebben gezeten – uit de gevangenis in Beveren. Toch is Frank nog niet definitief op vrije voeten. ‘Ik ben nog in afwachting van het een en ander. Dat is wel lastig,’ zegt Frank. ‘Ik ben vrijgelaten vanwege het coronavirus en het feit dat er minder mensen in de gevangenis konden en mochten verblijven. Er zal nog een zitting komen waarin wordt bepaald of ik definitief word vrijgelaten, of weer terug de gevangenis in moet.’ Volgende maand weet Frank meer.

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 01 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.