• Oranjes

Frank Masmeijer eerder vrij uit de gevangenis door koning Willem-Alexander

Door Redactie
Frank Masmeijer eerder vrij uit de gevangenis door koning Willem-Alexander

Oud-presentator Frank Masmeijer is tot zijn eigen verbazing eerder vrijgekomen uit de gevangenis door een besluit van koning Willem-Alexander. De 60-jarige vertelt woensdag in De Telegraaf dat de koning hem gratie heeft verleend, terwijl hij zelf dacht nog minstens anderhalf jaar te moeten zitten.

De voormalige NCRV’er werd door een Belgische rechter veroordeeld tot negen jaar cel voor zijn aandeel in een grootscheepse cocaïnesmokkelzaak. Hij zat lange tijd in België vast, maar mocht het laatste deel van zijn straf uitzitten in Nieuwegein.

Op vrije voeten

Masmeijer vertelt in de krant dat hij in eerste instantie dacht dat in de maling werd genomen toen een medewerker van de gevangenis hem vertelde dat hij per direct vrij kwam. 'Ik kan het nog steeds niet bevatten', aldus de oud-presentator, die grapt dat toen hij wegreed met vriendin Anita, hij tegen haar zei: 'Geef maar een dot gas, voordat ze zich bedenken!'

Gratie

De voormalig televisiecoryfee laat weten dat hij zich ervan bewust is dat gratie 'bijzonder en zeldzaam' is, maar zegt dat hij altijd van mening is geweest dat hij een te hoge straf heeft gekregen voor wat hij heeft gedaan. 'En dat vonden meer mensen, onder wie nu zelfs dus de koning kennelijk ook', aldus Masmeijer, die na zijn vrijlating onder meer voor het eerst zijn kleindochter heeft kunnen vasthouden.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.