• Showbizz

'Frank Dane opvolger Edwin Evers'

Door Redactie
'Frank Dane opvolger Edwin Evers'

538 heeft een opvolger voor Edwin Evers, die eind dit jaar stopt met zijn radioshow. Frank Dane, Evers' vaste vervanger tijdens vakanties, gaat de dagelijkse ochtendshow presenteren. Dat hebben bronnen binnen de zender bevestigd aan De Telegraaf.

Opvolger

De opvolging van coryfee Evers zou achter de schermen al een tijd geleden geregeld zijn, maar 538 wacht volgens de ingewijden op een goed moment om het bekend te maken. De komende tijd wordt met Frank Dane gesproken over het al of niet aanblijven van de sidekicks Niels van Baarlen en Rick Romijn en nieuwslezer Henk Blok. Naar verluidt gaat Frank fors minder verdienen dan zijn voorganger. Edwin kon elk jaar 4 miljoen euro op zijn bankrekening bijschrijven, terwijl Frank het met 500.000 euro moet doen. 

Nieuw avontuur

Edwin Evers maakte vrijdag bekend eind dit jaar te stoppen met de ochtendshow. De dj "kijkt uit naar een ander leven waarin ik hopelijk meer ruimte ga krijgen om me bezig te houden met het schrijven en het maken van muziek alvorens ik eventueel zou beginnen aan een nieuw radioavontuur."

Beeld: Edwin Smulders | (ANP)