• Showbizz

Finale van De Luizenmoeder roept veel vragen op

Door Redactie
De Luizenmoeder finale

Meer dan 2,6 miljoen kijkers zaten gisteravond aan de buis gekluisterd om de laatste aflevering van De Luizenmoeder te zien, blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De finale van het populaire tv-programma roept veel vragen en ongeloof op.

Kijkers zien een emotionele juf Helma, een zoenende juf Ank en meester Anton en dat Hannah en Nancy eindelijk hun ruzie bijleggen.

Ook houdt juf Ank een keiharde, maar eerlijke speech, die veel kijkers ontzettend kunnen waarderen.

Bericht wordt geladen...
Bericht wordt geladen...

Cliffhanger (spoiler alert!)

De laatste aflevering eindigt met een cliffhanger: Hannah staat in het donker en in alle stilte op een verlaten schoolplein. Als ze opeens een hand op haar schouders voelt en zich geschrokken omdraait, kijkt ze zowel geschrokken als verbaasd in de ogen van iemand. Wie dat is, is onbekend, maar kijkers zijn ervan overtuigd dat het de verdwenen Volkert is. De conciërge is al een tijdje niet gezien, nadat hij beschuldigd werd van kindermisbruik.

De laatste scene van het tweede seizoen schoot echter bij velen in het verkeerde keelgat vanwege het open einde. Op Twitter gaan daar allerlei speculaties over rond.

Bericht wordt geladen...
Bericht wordt geladen...

Kijkcijferhit

De Luizenmoeder was dit seizoen een ongekende kijkcijferhit. Vooral de eerste afleveringen trokken veel publiek met de tweede als hoogtepunt: bijna 4,2 miljoen kijkers bleven er half februari voor thuis. Met de cijfers van uitgesteld kijken erbij werd zelfs de grens van 5 miljoen overschreden. De afgelopen weken daalde het aantal kijkers.

Laatste seizoen

Of er een derde seizoen komt, is nog onduidelijk. Diederik Ebbinge, die de rol van schooldirecteur Anton speelt, stopt er in ieder geval mee. "Omdat ik het succes niet wil uitmelken en graag stop op het hoogtepunt", zei de acteur eerder. De uitzending van zondag had echter een open einde, wat voor veel kijkers een onbevredigende finale was. Op sociale media spraken veel fans de hoop uit dat er toch een derde reeks komt.

Finale van De Luizenmoeder roept veel vragen op

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: ANP, Twitter | Beeld: Peter Smulders