Film over Gert en Hermien pas in 2021 op tv te zien

Door Redactie
Film over Gert en Hermien pas in 2021 op tv te zien

De langverwachte documentaire over het roemruchte zangduo Gert en Hermien zal pas volgend jaar op televisie te zien zijn. Dat heeft de NTR vrijdag gemeld. De Gert & Hermien Story zou oorspronkelijk maandag worden uitgezonden. Maar doordat de talkshow Op1 langer doorgaat, komt de film maandag te vervallen.

Het is niet bekend wanneer De Gert & Hermien Story nu wordt geprogrammeerd, aldus de NTR. Het zangduo Gert en Hermien bereikte in de jaren zestig een miljoenenpubliek. Zij traden als eerste artiesten op in het Olympisch Stadion voor duizenden fans en scoorden begin jaren zeventig hun grootste hit met de evergreen Alle duiven op de Dam.

Religieus repertoire

Het succes eiste echter zijn tol: de zangers raakten verslaafd, eerst aan alcohol, daarna ook aan pillen. Naar buiten toe hielden zij de schijn op, maar in werkelijkheid was er in huize Timmerman vooral sprake van stress, echtelijk geweld en kinderverwaarlozing. Om dit patroon te doorbreken, besloot Gert zich te bekeren. Het oude leven van roem, drank en drugs wordt vaarwel gezegd en het duo richtte zich in het vervolg vooral op religieus repertoire.

Dochter

Regisseur Hans Heijnen belicht in zijn documentaire de roerige carrière van het tweetal, inclusief alle schandalen die doorlopend breed in de roddelbladen werden uitgemeten. Dochter Sandra leidt de kijker, samen met enkele andere intimi en vertrouwelingen van Gert en Hermien, door het onwaarschijnlijke levensverhaal van haar ouders.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.