• Liefde

Filemon Wesselink onthult dat hij niet altijd een even gezellige vader is

Door Redactie
Filemon Wesselink onthult dat hij niet altijd een even gezellige vader is

Filemon Wesselink is geen vader zoals de hoofdpersoon in zijn nieuwe kinderboek die overal ja op zegt. Volgens de BNN-presentator hebben kinderen grenzen nodig.

Regels

"Aan de ene kant wil je je kinderen opvoeden om frank en vrij in het leven te staan; daarvoor hebben ze regels nodig. Aan de andere kant wil je ook hun maatje zijn", vertelt Filemon woensdag in De Telegraaf. "Zeker omdat ik vaak van huis ben, wil ik de sfeer graag gezellig houden. Maar als mijn kinderen dan vragen of ze chef-kokje mogen spelen in de keuken - en ik al weet dat ik daarna de troep kan gaan opruimen - vind ik dat het beter bij mijn rol past om nee te zeggen."

Schuldig voelen

Schuldig voelt Filemon, vader van een dochter van 9 en twee zoons van 5 en negen maanden, zich daar niet over. "Ik denk juist dat kinderen die grenzen nodig hebben. Het meisje uit het boek merkt uiteindelijk ook dat het best saai is als papa altijd ja zegt."

Niet altijd gezellig

Filemon is ook niet altijd de gezellige vader, zo bekent hij. "Ik kan niet goed multitasken. Als de oudsten elkaar in de haren vliegen en de jongste huilt, kom je ledematen tekort", legt de presentator uit. "Mijn kinderen zijn nogal temperamentvol en ik kan niet goed tegen gemekker of driftbuien. Dan zet ik al snel iemand in de hoek."

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Peter Smulders | Bron: ANP