Fidan Ekiz voelt zich 'omroeppion' door affaire Vooravond

Door Redactie
Fidan Ekiz voelt zich 'omroeppion' door affaire Vooravond

Fidan Ekiz is nog steeds ontstemd over de manier waarop BNNVARA het programma De Vooravond van de buis heeft gehaald. De talkshow met Ekiz en Renze Klamer stopte opeens ondanks goede kijkcijfers.

'Het gaat niet zozeer om mij in deze affaire, maar om het hele team van De vooravond', vertelt ze aan De Telegraaf. 'Om de manier waarop een sociale omroep asociaal met haar mensen omging. Naar buiten toe roepen: 'We halen Fidan binnen omdat we ook het andere geluid willen laten horen.' En vervolgens intern het tegenovergestelde doen. We zijn pionnen in de omroepwereld, onderdeel van de machtspolitiek.'

Niet één omroep

Ekiz zal zich in de toekomst niet meer aan één omroep verbinden, al wil ze nog wel samenwerken met BNNVARA. 'De omroep staat voor taboedoorbrekend, voor vrijheid', legt ze uit. 'Perfect voor iemand als ik, maar de bazen snapten dat niet en gingen me framen. Gaandeweg merkte ik dat de leiding enorm worstelt met hoe ze zich moet profileren en dat heeft ook te maken met de strijd tussen de omroepen en de NPO.'

Op1

Eerder deze maand vertelde zij in HLF8 dat ze nog steeds niet precies weet wie nou heeft besloten waarom de talkshow moest stoppen. Ekiz zal in 2022 onder meer te zien zijn als presentator van Op1, samen met Sven Kockelmann.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.