Fans haken massaal af bij Chateau Meiland: ‘Dieptepunt van alle seizoenen’

Heel veel kunnen we niet meer melden over dit seizoen van Chateau Meiland dat alleen maar in het teken staat van verbouwen. 

Chateau Meiland
© SBS

Het is dan ook niet verbazingwekkend dat kijkers het gestaar naar de klussende familie Meiland zat is. Maar het zijn niet de activiteiten die niet meer in de smaak vallen; de hoofdpersonen zelf zorgen ervoor dat kijkers massaal afhaken bij Chateau Meiland.

Op Twitter regent het negatieve reacties van echte Meiland-fans: ‘Ik heb de seizoenen lang met veel plezier gekeken, maar deze aflevering is wel triest.’

Klagen

Maxime Meiland is een paar dagen niet in het pension geweest om Leroy toch maar even te helpen in hun eigen nieuwe huis. Toch komt ze na een paar dagen weer terug om haar ouders bij te staan. Er staat een dagje slopen op de planning. In plaats van ‘doorpakken’ - iets waar de Meilandjes normaal gesproken zo goed in zijn - staat vandaag het woord ‘klagen’ centraal. 

Gebrek aan gereedschap

Want je zou toch zeggen dat de familie - na het verbouwen van twee kastelen en ongeveer tien  huizen - wel het juiste gereedschap bij de hand zou hebben. Maar niets blijkt minder waar. ‘Het is toch verschrikkelijk hier, met dat stomme gereedschap’, moppert Erica. ‘Er is helemaal geen planning, die hele muur moet gewoon weg, maar het schiet helemaal niet op.’ Door het gebrek aan juist gereedschap, ramt Maxime met liefde het halve meubilair eruit. Toch moet dat op een gegeven moment fout gaan. En dat gaat het ook. ‘Ik vind dat we helemaal niet opschieten’, laat Erica nogmaals geïrriteerd weten. ‘Nee! We schieten ook helemaal niet op, maar ik heb helemaal geen goed gereedschap’, schreeuwt Maxime op haar beurt terug naar haar ouders. Het slopen ligt haar - zolang het goed gaat - best aardig. Maar zodra het puin gevaarlijk in het rondvliegt, is ze snel vertrokken. ‘Het valt me zwaar tegen. Ik heb hier zo geen zin meer in.’ 

Erica het alfamannetje 

Dat je Erica niet boos moet maken, leerden we ook deze aflevering. Als Martien halverwege de sloopactiviteiten terug wil naar zijn geliefde behang, roept Erica hem terug als een van haar honden. ‘Nee, helemaal niet! Wat ga jij bij het behang doen!?’, roept ze luidkeels. ‘Martien we zijn vandaag deze muur aan het slopen, jij gaat gewoon helpen. Ben je helemaal gek.’

'Doe alsof ik dood ga' 

Daarna lijkt het stel een redelijke flow te pakken te hebben. De muren in het pension verdwijnen als sneeuw voor de zon. Maar zonder beschermende brillen of oordopjes kan het natuurlijk snel misgaan. Het gereedschap mag dan uit een het jaar nul komen, als je op je vinger slaat doet het alsnog pijn. Toch lijkt het gegil van de pijn van dochter Maxime niet aan te komen bij haar ouders. ‘Nou, wat is er?’, aldus moder Erica. ‘Is er bloed? Wat is er gebeurd Max?’, vraagt ze na de kreet van Maxime. Ondertussen gaat ze natuurlijk wel door met haar klus. Iets wat niet in de goede aarde valt bij de Meiland-telg. ‘Waarom komt niemand me helpen als ik doe alsof ik dood ga?!’, vraagt ze zich schreeuwend en verbolgen af. Als er geen bloed te spotten is bij het ongeluk gaat Erica snel door. ‘Niemand kijkt naar mij. Laatste dag hier!’, dreigt Maxime. 

Kijkers haken af

Ondertussen op Twitter dreigen fans af te haken bij het programma. Ze vinden dat er en te weinig afwisseling zit in het seizoen en zijn helemaal klaar met het overdreven gegil, geschreeuw en gescripte zinnen van de Meilandjes. En het geklaag over het oude gereedschap doet hen ook bijna de das om. ‘Afgehaakt helemaal klaar mee’, schrijft een kijker op Twitter. ‘Elke aflevering is hetzelfde. Eerst wat sloopwerk, wat gegil, een kluscursus en nog wat gesloop’, uit iemand anders zijn ongenoegen. ‘Wat ooit een leuke, vermakelijke serie was, ben ik nu geneigd te zappen’, aldus een trouwe kijker.

Maak voordelig kennis met Story en kies een proefabonnement. Scoor 4 nummers voor €6,99 via Kiosk.nl

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!