Famke Louise emotioneel na comeback op podium

Famke Louise heeft vrijdagavond in Zoetermeer haar comeback gemaakt op het podium. Na precies drie jaar gaf ze weer een eigen show.

Famke Louise
© Peter Smulders

'Ik had nooit verwacht dat na een break van 3 jaar ivm Corona en zwangerschap ik op deze manier verwelkomd zou worden en ik ben er nog steeds emotioneel van', schrijft de zangeres op Instagram bij een aantal beelden van het optreden.

Comeback op podium

'Ik heb dit zo erg gemist WOW!!!! Ik weet dat alles een opbouw nodig heeft maar dit is voor mij al een fantastisch begin en ik kan niet wachten op MEER en wat de toekomst mij opnieuw gaat brengen', schrijft Famke Louise. 

Bevalling

Op 11 augustus maakten Famke Louise en haar vriend Denzel Slager bekend in verwachting te zijn van hun eerste kindje. Na lang wachten konden ze hun wondertje op 9 januari 2022 dan eindelijk in de armen sluiten. 

Zware periode

De zangeres deelde in oktober vorig jaar dat ze een zware periode had na de bevalling. ‘Ik ben fit, ik sta te springen, ik heb zin om leuke dingen te doen’, vertelde Famke in een video van RTL Boulevard. Maar de bevalling en de periode erna was heftig. ‘Ik moest echt herstellen. Ik kwam er ook gewoon achter dat mijn lichaam nooit meer zo zou worden zoals die was. Het is toch wel een aanslag geweest op mijn lichaam.’

Daardoor had de zangeres ook helemaal geen zin om iets te delen op social media. ‘Ik zat gewoon niet zo lekker in mijn vel. Ik wilde mezelf ook niet laten zien’, vertelt ze daarover. Denzel zegt: ‘Ik heb het zwaar gehad. Het was wel echt een lastige periode voor Fam.’

Rechtzaak tegen Roddelpraat

Vorig jaar stond Famke Louise tegenover Roddelpraat in de rechtbank. De zaak draaide om een uitzending van Roddelpraat waarin de mannen achter het kanaal, Jan Roos en Dennis Schouten, een niet-uitgebracht nummer van Famke Louise lieten horen. Ook suggereerden ze dat de zangeres in het liedje zegt dat ze is misbruikt door haar voormalige manager Ali B. 

In maart oordeelde de rechter dat Roddelpraat de uitzending offline moest halen en een rectificatie moest plaatsen. Door het delen van het nummer hadden Roos en Schouten zich schuldig gemaakt aan 'zowel auteursrechtinbreuk als onrechtmatig handelen'.

'Kraamtijd verpest'

Jan Roos en Dennis Schouten gingen na de zaak in hoger beroep en daar raakte Famke Louise geëmotioneerd. De zangeres betoogde dat de aandacht voor haar in het YouTube-programma haar kraamtijd heeft verpest.

'Ik was net twee weken eerder bevallen en toen kreeg ik dit allemaal over me heen', zei de artieste in het gerechtshof van Amsterdam. 'Verplaatsen jullie je wel in mij? Dit heeft mij en mijn gezin de mooie momenten gekost en het helemaal kapot gemaakt.' Het terughalen raakte haar dusdanig dat ze moeite had om haar tranen te bedwingen.

Bron: ANP

Maak voordelig kennis met Story en kies een proefabonnement. Scoor 4 nummers voor €6,99 via Kiosk.nl

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!