Ex-werknemer en familievriend kritisch over realityster Peter Gillis

Naast de vermeende mishandeling van vriendin Nicol Kremers (32), is er nog méér nieuws over Peter Gillis (60). Aan Story vertelt Peters ex-rechterhand en voormalig Circus Renz-directeur Robert Ronday over zijn ervaringen met de omstreden realityster.

Door Nick Dijkman
Peter Gillis

De ophef over realityster Peter Gillis lijkt alsmaar groter te worden. Door het succes van de SBS6-serie Familie Gillis: Massa Is Kassa is het leven van de ondernemer in vakantieparken onder een vergrootglas komen te liggen – en niet bepaald in positieve zin.

Zo is er het nodige te doen over het liefdesleven van Peter en zijn vriendin Nicol Kremers. Afgelopen zomer zou Peter zijn vriendin mishandeld hebben, een oorbel uit haar oor hebben getrokken en in haar neus hebben gebeten. Na de mishandeling is er gebeld met de meldkamer van de politie, waardoor het voorval niet onopgemerkt is gebleven. Daarvoor zal Peter zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Peter en Nicol

De liefde tussen Peter en Nicol bloeide jaren geleden op, en Gillis’ voormalige rechterhand Robert Ronday, die in het verleden ook directeur was van Circus Renz, was daarvan getuige, verklaart hij aan Story. ‘Nicol was een paar weken in dienst op de reserveringsafdeling en Peter kwam steeds vaker binnenlopen. Nicolletje ziet er hartstikke leuk uit, een leuke meid. Van het een kwam het ander. Ze heeft vier kindertjes, is een stuk jonger.’

Klachtencircuit

Robert werkte tien jaar voor Peter. ‘Ze vragen weleens: Hoe heb je het volgehouden? Ik ben begonnen als operationeel manager, als zijn rechterhand, maar dat klikte niet echt. Het was behoorlijk veel. Zes dagen per week, 24 uur per dag klaarstaan. Peter wil alle touwtjes in handen hebben. Van het schoonmaken tot het kantinebeheer. Dat paste mij niet. Daarna ben ik het klachtencircuit ingegaan. Het gonsde van de klachten. Dat wil je allemaal niet weten...’

Lees het hele verhaal in Story. Editie 03 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Lossebladen.nl.

Een proefnummer scoor je nu met 25% korting en zonder verzendkosten.