• Liefde

Ex-vriendin Philip Kooke trouwde met zijn zieke vader

Door Redactie
Ex-vriendin Philip Kooke trouwde met zijn zieke vader

Ook dit EK luisteren voetbalfans weer ademloos naar de commentatoren van de NOS. Hun verhalen buiten de krijtlijnen zijn echter ook zeker het aanhoren waard. Wie miste bijvoorbeeld bijna de geboorte van zijn dochter? Wie vindt zichzelf beter dan zijn collega’s? En wie werd gedwongen om met een geweer op een portret van Poetin te schieten?

Stiekem getrouwd

Commentator Philip Kooke (53) is niet alleen bekend vanwege zijn stem, die al tijdens vele grote toernooien te horen was, maar ook vanwege een grote tragedie in zijn familie. Philips vader Phil werd op zijn 64e getroffen door de ziekte van Alzheimer. Phil was op dat moment een alleenstaande man en viel ten prooi aan zijn Poolse ex-vriendin Magda, die in deze fase van zijn leven na tien jaar ineens weer opdook. Al snel zou duidelijk worden waarom. Terwijl Philip bij de Olympische Spelen aan het werk was voor de NOS, kreeg hij een telefoontje van zijn broer. Die vertelde dat hun vader en deze Magda waren getrouwd, zonder het iemand te vertellen! Ook bleek Phil een convenant te hebben getekend waarin was opgenomen dat de Poolse bij zijn overlijden al zijn bezittingen zou krijgen, waar dat andersom niet opging. De sportcommentator en zijn familie sleepten de notaris die met Magda had meegewerkt voor de rechter omdat hij een zieke man als Phil tegen zichzelf in bescherming had moeten nemen. Philip kreeg gelijk voor de rechtbank en schreef later het boek Ik laat je nooit alleen over de trieste geschiedenis.

Beeld: ANP

Lees het hele verhaal in Story. Dit artikel komt uit Story. Editie 24 ligt nu in de winkel of lees het artikel via  Magazine.nl 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.