Ex-patiënte woest op ‘arrogante’ Jaap van Dissel

Ex-patiënte woest op ‘arrogante’ Jaap van Dissel

De deskundigheid van RIVM-boegbeeld Jaap van Dissel wordt niet door iedereen onderschreven. Lees in Story het relaas van een patiënte, die stelt dat ze volgens Van Dissel niets mankeerde, maar met een ontstoken hartzakje en longvlies uiteindelijk zeven maanden in het ziekenhuis moest verblijven...

Zoals Story recentelijk meldde plaatsen sommigen vraag-tekens bij de deskundigheid van Van Dissel. Zo staat zijn naam op de website van Zwarte Lijst Artsen, een initiatief van belangengroep Slachtoffers Iatrogene Nalatigheid Nederland (SIN-NL). Dit omdat de viroloog in 2006 zitting had in een tuchtcollege en in die rol betrokken was bij een zaak tegen een interniste van Erasmus MC in Rotterdam (gegevens bekend bij Story). 

Tal van infecties

Uit onderzoek blijkt dat P.L. niet de enige is die teleurgesteld is in Jaap van Dissel. ‘Ik heb geen goede ervaringen met Jaap van Dissel,’ vertelt I. (persoonsgegevens bij Story bekend) aan Story. ‘In 2004 boorde een tandarts door mijn bijholte en begon mijn ziekteperiode, met tal van infecties. Omdat ik er in de ogen van de artsen goed uitzag, werd mij verteld dat ik niets mankeerde. Ik werd echter steeds zieker en zieker, waardoor ik zelf actie ging ondernemen en bij infectioloog Jaap van Dissel terechtkwam. Volgens Van Dissel mankeerde I. niets. ‘Maar omdat mijn klachten aanhielden, ben ik via Prescan in Duitsland beland. Daar bleken mijn hartzakje en longvlies ontstoken. Ook bleek ik veel infecties te hebben. Die waren dusdanig heftig dat me werd verteld dat er mensen zijn overleden aan slechts één van mijn infecties...’

Arrogante houding

Omdat I. woonachtig was in Nederland en een alleenstaande moeder van een zesjarige dochter was, wilde ze graag in eigen land behandeld worden. ‘Toen heb ik Van Dissel gebeld, hem uitgelegd dat hij ernaast zat en ik wel degelijk van alles mankeerde,’ vervolgt I. tegenover Story. ‘Volgens Van Dissel kon ik echter niet in Nederland behandeld worden. Hij nam daarbij een zeer arrogante houding aan. Zo van: je laat je maar lekker in Duitsland behandelen. Je hoeft hier niet te komen.

Slechte afloop

In het Marienhospital in Bottrop werd I. erg goed geholpen, al werd ze nooit meer de oude. ‘Ik heb nog steeds last van mijn gewrichten, daardoor heb ik mijn groothandel in dameskleding moeten verkopen,’ zegt I. ‘Maar het had veel slechter af kunnen lopen, als ik niet zelf actie had ondernomen. Ik hoef Jaap van Dissel nooit meer te zien. Dat vind ik echt een zak. Hij is iemand die te arrogant is om een mening, of foutieve diagnose, bij te stellen en daarop terug te komen.’ Story vroeg RIVM-boegbeeld Jaap van Dissel om een reactie op de verklaring van I. maar daar heeft hij tot aan het ter perse gaan van deze editie geen gebruik van gemaakt.

Beeld: GettyImages

Lees het hele verhaal in Story. Editie 21 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Ex-patiënte woest op ‘arrogante’ Jaap van Dissel

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.