Ex-man van Heleen van Royen was tijdens huwelijk zaaddonor

Door Redactie
Ex-man van Heleen van Royen was tijdens huwelijk zaaddonor

Ton van Royen was tussen 1992 en 2013 getrouwd met Heleen van Royen. Tijdens dit huwelijk was Ton zaaddonor, maar wel voor een goede gemeenschappelijke vriendin. 

In een interview met Libelle vertelt de schrijfster over het ontstaan van dit plan. Goede vriendin Nathalie wilde dolgraag moeder worden, maar had geen partner. En toen kwam ex-man Ton om de hoek kijken.

Zaaddonor

Heleen droeg Ton aan als zaaddonor, omdat de schrijfster hem altijd zo'n goede vader heeft gevonden. 'Ik wist: Ton zou nooit raar gaan doen, het kind opeens opeisen of zo. Het is precies zo gegaan als we allemaal hoopten, geweldig', laat Van Royen nu weten.

Eigen kinderen

Heleen vindt het fantastisch om Noah - hoe de zoon van Nathalie heet - groot te zien worden. Ze zegt daarover: 'Hij is voor mij heel vertrouwd, omdat hij lijkt op mijn eigen kinderen. Toen hij klein was, hing ik weleens boven zijn wieg en snoof ik diep in. O ja, dacht ik, zo roken mijn eigen kinderen ook.'

Erkenning 

Het is een bijzondere situatie die goed heeft uitgepakt, zo vertelt de schrijfster. 'Voor Nathalie is het natuurlijk super, ze is zo blij met hem. En voor Noah is het fijn dat hij weet waar hij vandaan komt. Ieder mens wil toch een soort erkenning hebben van wie hij is.'

Bron: Nu.nl, Libelle | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.