Ewout Genemans over nieuw seizoen Verslaafd: 'Het wordt spraakmakend'

Door Redactie
Ewout Genemans over nieuw seizoen Verslaafd: 'Het wordt spraakmakend'

Ewout Genemans hoefde niet lang na te denken toen Peter van der Vorst hem benaderde om de presentatie van zijn programma Verslaafd over te nemen. De programmamaker vindt het een hele eer dat zijn nieuwe baas aan hem dacht als opvolger.

"Ik vind het hartstikke leuk dat ik dit mag doen. Het is een mooi en heftig programma. Peter heeft het heel veel jaren gemaakt en dat ik het nu mag overnemen is zeker een eer", vertelt Ewout aan BuzzE. Met de documentaireseries die Ewout de afgelopen jaren maakte, bouwde hij al de nodige ervaring op met verslaafde mensen of drugsgerelateerde zaken. Dat is ook precies de reden dat hij gevraagd is, denkt Ewout. Het enige verschil is dat hij nu echt een helpende hand kan bieden.

Spraakmakend

"Wat dat betreft is het een heel nieuwe arena. Je probeert echt alles te doen om deze mensen zover te krijgen om ze te laten behandelen." Dat is nog niet heel eenvoudig, merkte Ewout al snel. "Je moet je kop erbij houden en er gewoon voor gaan. Wat helpt is dat ik dit mag maken met een club mensen die het al jaren doet en alles weet. Je stapt als het ware in een warm bad."

Spraakmakend

In het zesde seizoen worden zes verslaafden gevolgd. Zowel Peter als Ewout nemen drie afleveringen voor hun rekening. "Het wordt een spraakmakend seizoen", belooft Ewout, die maar wat blij is met zijn nieuwe job. "Het is een dankbare taak. En je ziet ook dat het helpt. Dat heeft Peter wel bewezen, al seizoenen lang."

Beeld: Peter Smulders | ANP

Ewout Genemans over nieuw seizoen Verslaafd: 'Het wordt spraakmakend'

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.