Ewout Genemans gaat politie Den Haag volgen in 16-delige serie

Door Redactie
Ewout Genemans gaat politie Den Haag volgen in 16-delige serie

Als vervolg op de tv-programma’s Bureau Burgwallen en Bureau 040 start RTL4 volgend jaar met de 16-delige politieserie Bureau Hofstad. Hierin brengen agenten van verschillende Haagse politieteams hun gevarieerde en soms ook moeilijke werk over het voetlicht.

Dat heeft de Nationale Politie donderdag bekendgemaakt op haar website. Het programma wordt gemaakt door Ewout Genemans. De zestien afleveringen worden uitgezonden in het voor- en najaar van 2021.

Prachtige kans

'Dit is een prachtige kans om als politie in Den Haag te laten zien wat we allemaal in huis hebben', aldus politiechef Paul van Musscher. 'Hoe divers en uitdagend ons werk is en hoe onze collega’s soms onder moeilijke omstandigheden in een split second een beslissing moeten nemen. Politiewerk is niet alleen noodhulp maar behelst ook veel andere aspecten zoals het begeleiden van demonstraties en het integraal werken in de wijk. Wij willen de kijkers graag laten zien hoe wij altijd weer voor onze inwoners klaar staan.'

Nicky Verstappen

Naast zijn programma's waarin hij meeliep met de politie, was Genemans ook verantwoordelijk voor de documentaire over Nicky Verstappen. Die werd begin december in twee delen uitgezonden. Naar beide delen keken bijna een miljoen mensen.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.