Everon vertelt: 'Als Mol kan je je heel eenzaam voelen'

Door Redactie
Everon vertelt: 'Als Mol kan je je heel eenzaam voelen'

Everon Jackson Hooi denkt dat iedereen De Mol kan spelen, mits zij zich realiseren dat het een heel heftige rol is waarin je je vaak ook alleen voelt. Dat zegt de acteur na afloop van de finale van Wie is de Mol? waarin hij zichzelf bekendmaakte als saboteur van het 22ste seizoen.

'Mensen moeten niet onderschatten dat het heel heftig is, en dat je je heel eenzaam kan voelen', zegt Hooi (39) op de vraag of iedereen De Mol zou kunnen zijn. 'Het succes kon ik niet delen, maar ook dingen die fout gingen kon ik niet delen. Er was een moment dat de groep 2000 euro won en ik dus gewoon gefaald had als Mol en dat kon ik met niemand delen. Ja, je kan appen met het thuisfront maar dat is ook niet alles.'

'Laat je niet gek maken'

De volgende Mol wil hij dan ook vooral op het hart drukken om zich niet gek te laten maken, zegt hij. 'Ik dacht bijvoorbeeld steeds dat Sahil op mij zat, maar Sahil heeft geen seconde op mij gezeten!', lacht Hooi. 'Laat je hoofd niet opfokken, niets is wat het lijkt, ook niet voor De Mol', aldus de acteur.

Wie is de Mol?

Everon maakte zichzelf zaterdag tijdens de live-uitzending van Wie is de Mol? op NPO 1 bekend als De Mol. Finalist Fresia Cousiño Arias werd de winnaar en ging er met een prijzenpot van 8.065 euro vandoor, het laagste bedrag ooit. Kim-Lian van der Meij werd de verliezend finalist.

'Ik voel me een winnaar'

Toch voelt Van der Meij zich totaal geen verliezer, maar eerder een winnaar. Dat vertelde ze zaterdag na afloop van de live-finale van het tv-programma aan het ANP. 'Ik voel me een winnaar omdat ik dit tot het einde heb mogen meemaken. Dat meen ik serieus. Toen we in Albanië stonden en wisten dat wij drieën in de finale zouden staan, keken we elkaar aan met een blik van: dit kan niet meer fout gaan.'

'Alles wat je zegt doet de ervaring teniet'

Tijdens de live-uitzending bleek dat zowel Kim-Lian als medefinalist Fresia Cousiño Arias evenveel vragen goed hadden beantwoord, maar dat Cousiño Arias net even sneller was en dus de winnaar werd van het 22e seizoen. 'Ik had wat meer tijd genomen voor die laatste test', legt Van der Meij uit. 'En daar heb ik geen spijt van. Er is in dit programma geen ruimte voor spijt. Ik probeer mensen wel eens uit te leggen wat het is om mee te doen aan Wie is de Mol?, maar ik kan er eigenlijk geen woorden voor vinden. Alles wat je zegt doet de ervaring teniet.'

Van der Meij en Cousiño Arias ontmaskerden dit seizoen acteur Everon Jackson Hooi als De Mol. Cousiño Arias won daarmee 8065 euro, de laagste prijzenpot in de geschiedenis van het programma.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.