• Showbizz

Even terugkijken: prinses Beatrix klust in speeltuin

Door Redactie
Even terugkijken: prinses Beatrix klust in speeltuin

In IJsselstein heeft prinses Beatrix zaterdag de handen uit de mouwen gestoken. Ze deed mee aan een actie van NLdoet, de vrijwilligersactie van het Oranje Fonds. In speeltuin Kloosterplantsoen hielp ze bij het gereedmaken van de speeltuin voor het nieuwe seizoen.

Oranje Fonds 

Deze jaarlijks terugkerende dag is een initiatief van het Oranje Fonds. Mark van Hal, hoofd communicatie Oranje Fonds, spreekt van een prachtige dag aan Shownieuws: "Naast de vrijwilligers die aan de bak gaan, is ook prinses Beatrix aanwezig. Met zijn allen gaan ze deze speeltuin voor de lente en de zomer afmaken." 

Vrijwilligerswerk 

"Toen zij 25 jaar koningin was wilde Beatrix meer aandacht vragen voor vrijwilligerswerk. Daar kwam toen Make A Difference day uit en nu heet dat NLdoet maar het is eigenlijk haar dag. Dat blijkt ook uit het feit dat ze nog geen jaar heeft overgeslagen", vertelt Justine Marcella, hoofdredacteur Vorsten aan Shownieuws. 

Verrast 

Omwonenden van de speeltuin zijn aangenaam verrast als ze Beatrix in de speeltuin aantreffen. "Opeens staat ze hier schoon te maken. Bijzonder, in onze voortuin." 

Beeld: Peter Smulders. Bron: Shownieuws