Eva Jinek over kritiek op haar zwangerschap: 'Absurd'

Eva Jinek is in blijde verwachting van haar tweede kind. Maar in plaats van de gebruikelijke felicitaties, krijgt de talkshowhost ook kritiek. Vooral van 'boomers', schrijft ze in haar nieuwsbrief.

Door Redactie
Eva Jinek
© Brunopress

Eva reageert in haar brief op de negatieve opmerkingen die ze heeft gekregen over haar zwangerschap. Waarschijnlijk doelt ze op het commentaar van Maarten van Rossem. Hij vond namelijk het leeftijdsverschil van vijf jaar tussen haar kinderen onverstandig groot. In zijn podcast zei Maarten dat hij vindt dat Eva te lang gewacht heeft met een tweede.

Meningen van boomers

Na commotie bood Maarten zijn excuses aan, het was volgens hem niet de bedoeling om te kwetsen of beledigen, terwijl Eva haar lippen stijf op elkaar hield. Tot nu. 'Ik was eigenlijk van plan om met een rijtje feiten uit te leggen waarom de meningen van de boomers zo absurd zijn', schrijft Eva. 

Muffe, oude jas

Uiteindelijk heeft haar gynaecoloog haar op andere gedachten gebracht, omdat er wel belangrijkere dingen in het leven zijn. 'Op het moment dat ze dat zegt, voelt het alsof ik een muffe, oude jas uitdoe. Alsof iemand naar me toe is gekomen om te zeggen: kom, laat mij die lekker voor je ophangen! En plotseling is die hele muffe jas weg, en voel ik me 5 kilo lichter. Ik heb andere dingen te doen. Zát andere dingen.'

Je las een artikel van Veronica Superguide: Jouw gids in de jungle van films, series en tv.

Bron: Veronica Superguide | Tekst: Emma de Wijer

Maak voordelig kennis met Story en kies een proefabonnement. Scoor 4 nummers voor €6,99 via Kiosk.nl

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!