• Jinek

Eva Jinek over haar werk als talkshowhost: 'Mijn sociale leven ligt in die periode stil'

Door Redactie
Eva Jinek over haar werk als talkshowhost: 'Mijn sociale leven ligt in die periode stil'

Eva Jinek (43) vertelt openhartig in een gesprek over haar werk als talkshowhost bij RTL. De presentatrice is maar liefst zo'n zes maanden lang, elke werkdag op de buis te zien. Iets waar Jinek ontzettend veel voor moet laten.

In een interview met magazine ELLE doet de presentatrice nu een boekje open over het hosten van de talkshow. Iets wat alles behalve 'makkelijk' werk blijkt te zijn. 

Multitasken

In het interview geeft Eva aan dat ze veel voor de talkshow moet laten en vaak in de ochtend al begint met het voorbereiden van de dag. 'Ik moet er heel veel voor laten. Ik ga iedere nacht na de uitzending rond halfdrie naar bed en om halfacht komt mijn kind een flesje bij mij drinken', vertelt de presentatrice openhartig. 'Dan begint tegelijk mijn telefoon te zoemen in de groepsapp van de redactie en heb ik een berg ongelezen mails.'

Geen sociaal leven 

Ook haar sociale leven lijdt onder haar werk, zo spreekt ze in die tijd helemaal niet meer af. 'Mijn sociale leven ligt in die periode stil. Mijn vrienden vragen me dan niet eens meer mee, want ze weten dat ik toch niet kan.' Wel geeft Eva aan dat ze in die periode ook graag vol voor haar werk wil gaan. 'Het idee dat je parttime kunt werken en tegelijk de top kunt bereiken, is een loos idee,' aldus de talkshowhost. 

Half jaar 'vrij'

Ongeveer zes maanden per jaar host Eva de talkshow Jinek, daarna is ze een half jaar 'vrij'. In die maanden richt ze zich op haar gezin en andere projecten. 'De andere helft ben ik wel thuis met mijn kind, doe ik andere projecten zoals het boek en heb ik meer tijd voor andere dingen', aldus Eva. 

Bron: Superguide | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.