Estelle straks dakloos? ‘Betalingsachterstand van €160.000’

Door Redactie
Estelle straks dakloos? ‘Betalingsachterstand van €160.000’

Net nu Estelle Cruijff tot over haar oren verliefd is op haar nieuwe vriend Morad Izemrane, dreigt ze dakloos te raken.  Dat zou ertoe kunnen leiden dat Estelle en Morad mogelijk sneller dan verwacht moeten gaan samenwonen.

Het luxeleventje van Estelle Cruijff (41) is ernstig in gevaar nu er beslag is gelegd op haar woning in Amsterdam-Zuid. Estelle zou haar appartement in 2017 voor een bedrag van 1,2 miljoen euro hebben gekocht van zakenman Jacques Parson (66). Omdat Estelle dit geldbedrag zelf niet voorradig had, sloot ze hiervoor een lening af bij Jacques. In het dagelijks leven is de geldschieter directeur van Kappé International, een bedrijf dat onder andere cosmeticaproducten verkoopt en ooit begon als kapperszaak op Schiphol. In 2016 stond hij op plaats 406 van de Quote 500, met een geschat vermogen van 65 miljoen euro. Het feit dat de zakenman zwemt in het geld, betekent niet dat hij Estelle onder haar betalingsverplichting uit laat komen.

Achterstand

Zo werd onlangs duidelijk dat Estelle een betalingsachterstand van 160.000 euro heeft opgelopen, waardoor Jacques zich genoodzaakt zag beslag op de woning te laten leggen. ‘De kwestie waar u op doelt is op dit moment onder de rechter,’ liet de advocaat van Estelle aan Shownieuws weten. ‘Wel kan ik u melden dat er op dit moment wordt getracht om tot een minnelijke regeling te komen. In ieder geval is het beeld dat mogelijk zou kunnen ontstaan dat mevrouw Cruijff haar verplichtingen jegens de crediteur niet nakomt, volkomen onjuist.’ Als de rechter oordeelt dat de beslaglegging van Jacques terecht is, mag hij Estelle’s appartement verkopen. En daar blijft het mogelijk niet bij, want ook de huisvesting van Estelle op het Spaanse eiland Ibiza is in gevaar. ‘Het appartement van Estelle op Ibiza is in het bezit van Jacques,’ vertelt een bron aan Story. Zelf wilde Estelle aan Story bevestigen noch ontkennen dat ‘haar’ Ibiza-appartement van Jacques is, en ook Jacques wenste hierover geen opheldering te geven. ‘Ik kan u vertellen dat Jacques nergens op reageert,’ meldde zijn secretaresse Ingeborg de Boer aan Story. Mocht Jacques op oorlogspad zijn en besluiten het Ibiza-appartement te verkopen, dan loopt Estelle het risico dakloos te raken. Het is immers maar de vraag hoe lang ze nog in haar woning in Amsterdam kan blijven wonen... 

Beeld: Peter Smulders

Lees de rest in Story. Editie 09 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Estelle straks dakloos? ‘Betalingsachterstand van €160.000’

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.