Estelle Cruijff liet vóór de dood van haar vader zijn grootste wens in vervulling gaan

Vorige week overleed Henny Cruijff, de broer van (wijlen) voetballegende Johan Cruijff, op 78-jarige leeftijd aan de gevolgen van Alzheimer.

Estelle Crruijf
© Brunopress

Jarenlang koesterde Henny maar één wens: een hereniging met zijn dochter Estelle (44). De twee hadden jarenlang geen contact, en dat kwam volgens Henny door zijn scheiding van Estelle’s moeder Jadranka. ‘Ik heb Estelle altijd proberen te beschermen,’ vertelde Henny destijds aan Story.

Liefste wens in vervulling

Enkele jaren geleden, nadat Estelle had gebroken met kickbokser Badr Hari, ging Henny’s liefste wens in vervulling. Het contact tussen hem en Estelle werd hersteld. Dat ging echter niet zonder slag of stoot, vertelde Estelle’s halfzusje Nathalie aan Story. Volgens Nathalie stond de nieuwe partner van Henny dat niet toe. Estelle en Nathalie, die eerder ook geen contact met elkaar hadden, trokken gezamenlijk ten strijde en spanden een rechtszaak aan.

Gesloten afdeling

Tegen de tijd dat ze Henny eindelijk mochten bezoeken, zat hij al in een verzorgingshuis voor dementerenden. ‘Mijn vader heeft frontotemporale dementie,’ liet Nathalie in 2016 aan Story weten. Henny verbleef in het verzorgingshuis op een gesloten afdeling. ‘Hij herkent ons nog steeds. Dat zien we aan hem, want praten kan hij niet of nauwelijks meer.’

Lees het hele verhaal in Story. Editie 13 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Lossebladen.nl.

Een proefnummer scoor je nu met 25% korting en zonder verzendkosten.