Ernstige zorgen om Ron Brandsteder: wat is er aan de hand met tv-legende?

Elke vrijdagavond presenteert Ron Brandsteder (72) voor Omroep MAX op NPO Radio 5 van tien tot twaalf uur het programma Ron wacht op de nacht.

Ron Brandsteder
© Edwin Smulders

Maar vorige week was het Ron zelf op wie het wachten was én bleef: de tv-legende kwam niet opdagen in de studio en liet zijn collega’s volledig in het ongewisse waar hij was. Zijn collega Angela Groothuizen kon zijn show op het laatste moment overnemen, al moest ook zij de luisteraars het antwoord schuldig blijven waar Ron uithing.

Geroddeld

Het onverwachte en onuitgelegde wegblijven van Ron versterkt de reeds rondzingende geruchten dat het niet goed gaat met hem. Vooral zijn opvallende vermagering van de laatste tijd zorgde ervoor dat er in het tv-wereldje en daarbuiten flink geroddeld werd over de presentator in ruste, die voorheen juist altijd een van de meest energieke BN’ers was.

Zorgen

Het afgelopen weekend werd Ron in zijn woonplaats Breukeleveen en rondom zijn moderne watervilla aldaar ook niet gesignaleerd; ook in dat miljonairsdorp aan de Loosdrechtse Plassen – waar onder anderen prinses Mabel, prins Maurits en zijn vrouw Marilène en kunstenares Patty Harpenau een huis hebben – groeien de zorgen dat er iets aan de hand is met hun beroemde buurtgenoot.

Geen open boek

Tegenover Story-reporter Nick Dijkman wilde Yvonne Brandsteder desgevraagd niet ingaan op de vreemde situatie, terwijl Rons charmante echtgenote doorgaans een open boek is, zoals een poosje terug over de afkickperikelen van hun oudste zoon Rick, die thans schittert in het RTL4-programma Het Perfecte Plaatje Op Reis.

Dit verhaal komt uit Story. Editie 20 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Lossebladen.nl.

Een proefnummer scoor je nu met 25% korting en zonder verzendkosten.