Erica Terpstra (75) schrijft eerste kinderboek

Door Redactie
Erica Terpstra (75) schrijft eerste kinderboek

Erica Terpstra heeft een kinderboek geschreven bij de nieuwe tentoonstelling over Boeddha in De Nieuwe Kerk in Amsterdam. Een knipoog van de Boeddha, met illustraties van Geertje Alders, verschijnt in september.

Boeddha

In het boek vertelt de oud-politica over twee Nederlandse kinderen, Onno en Wendy, die op zoek gaan naar het levensverhaal van Boeddha. Terpstra noemt zichzelf 'eeuwig student boeddhisme'. Ze heeft de Dalai Lama, die de expositie opent, persoonlijk ontmoet. 'In mijn televisie-interview met de Dalai Lama vertelde hij mij hoe belangrijk het is om kinderen niet alleen met cognitieve lessen op te voeden, maar juist met je hart: waar liefde, respect en compassie een hoofdrol in spelen. Hier gaat mijn boek over.'

Tentoonstelling

De tentoonstelling Het leven van Boeddha, de weg naar nu is vanaf 16 september te zien in De Nieuwe Kerk. De expositie toont /een schat aan millennia-oude objecten en hedendaagse kunst', meldt de culturele instelling. Traditiegetrouw verschijnt bij de wintertentoonstellingen in De Nieuwe Kerk een kinderboek.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Erica Terpstra (75) schrijft eerste kinderboek

Beeld: Edwin Smulders