Erfenis verscheurt gezin wijlen Jan des Bouvrie

Voor zijn dood vreesde Jan des Bouvrie al dat er gesteggel zou komen tussen zijn tweede echtgenote Monique en de twee kinderen uit zijn eerste huwelijk.

Door Nick Dijkman
Monique des Bouvrie en zoon

Hij zou het vreselijk vinden wat er nu gebeurt: beide partijen zijn verwikkeld in een conflict over de nalatenschap van de interieurontwerper, die twee jaar geleden overleed aan de gevolgen van kanker.

Ruim twee jaar na het overlijden van Jan des Bouvrie is er ruzie om de erfenis. Afgelopen maandag stonden zijn weduwe Monique en Nicole en Jean-Marc, de twee kinderen van de interieurontwerper uit zijn eerste huwelijk, lijnrecht tegenover elkaar in de rechtbank in Lelystad.

Rechtszaak

Volgens Nicole en Jean-Marc zijn er verkeerde berekeningen gemaakt en hebben zij te weinig geld uit de nalatenschap van hun vader gekregen. Om die reden hebben Nicole en Jean-Marc beslag laten leggen op de familievilla in Naarden, die momenteel voor tien miljoen euro te koop staat. Monique en zoon Jan jr. zagen zich daarop genoodzaakt naar de rechter te stappen om het beslag te laten opheffen.

Zorgen maken

Tijdens de zitting liet hun advocaat weten dat Nicole en Jean-Marc ‘meer willen dan hetgeen zij recht op hebben’. Volgens de advocaat van Nicole en Jean-Marc ‘maken zij zich zorgen over hun rechtspositie, gebaseerd op wantrouwen’ tegen Monique en Jan jr.

Twijfels

Ook spraken zij via hun advocaat hun verbazing uit over de vermeende wijzigingen in de huwelijkse voorwaarden van hun vader en Monique, kort voor zijn overlijden, en de veranderingen die er in zijn testament waren opgetreden. ‘Wist hij nog wel wat hij wijzigde? Is het testament hem voorgelezen? Hij had dyslexie.’

Lees het hele verhaal in Story. Editie 04 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Lossebladen.nl.

Een proefnummer scoor je nu met 25% korting en zonder verzendkosten.