Engelbert Humperdinck bedroog zijn vrouw keer op keer

Door Redactie
Engelbert Humperdinck bedroog zijn vrouw keer op keer

Ze beroerden het hart van vele vrouwen en gaven een vleugje romantiek aan hun dagelijks bestaan. Maar hoe zag hun éígen leven er eigenlijk uit en was dat net zo romantisch als ze in hun hits bezongen? In deze aflevering van de serie Charmezangers het verhaal van Engelbert Humperdinck (85), die voor zijn vele minnaressen uiterst galant was, terwijl hij zijn echtgenote intens slecht behandelde. 

Leven zonder Patricia valt Engelbert erg zwaar. Toen hij haar in 1956 ontmoette in Leicester, wist hij meteen: zij is de ware! Ze trouwden in 1964, kregen kinderen en konden – na Engelberts doorbraak – leven in weelde. Maar terwijl hij – omringd door beeldschone vrouwen – de gevierde wereldster uithing, zat Patricia thuis met de kinderen. In het AD vertelde Engelbert enkele jaren geleden dat hij de showbizzverleidingen moeilijk kon weerstaan – hij zou zo’n duizend minnaressen hebben gehad! De buitenechtelijke escapades moesten niet serieus worden genomen: ze hoorden bij zijn ‘volwassen worden’. Hij heeft er Patricia in elk geval veel verdriet mee gedaan, ook al zei hij continu alleen van háár te houden.

Vergeven

Op een gegeven moment kon ze er wel beter mee omgaan dat Engelbert een notoire schuinsmarcheerder was. ‘De drank was de reden dat hij zich vaak schandalig gedroeg,’ zei Patricia eens. ‘Toen ik dat eenmaal begreep, voelde ik me veel minder geraakt door het vreemdgaan.’ Al was ze niet bepaald blij met de ‘nasleep’ van veel avontuurtjes. ‘Engelbert zou de muren van ons huis kunnen behangen met de vaderschapsclaims die hij heeft ontvangen.’ Dat hun huwelijk vaak in zwaar weer had verkeerd, beaamde hij in het AD. ‘Maar onze liefde bleek sterk genoeg om alles – hoe pijnlijk ook – te kunnen overwinnen.’ Na zijn wilde overspeljaren keek Engelbert met Patricia al reikhalzend uit naar hun zestigjarig huwelijksjubileum in 2024. ‘Mijn vrouw verdient respect. Ze is, ondanks mijn misstappen, altijd bij me gebleven. Ze heeft me mijn ‘duiveltjes’ vergeven. Daar ben ik zó dankbaar voor.’ 

Beeld: Getty Images

Lees het hele verhaal in Story. Dit artikel komt uit Story. Editie 44 ligt nu in de winkel of lees het artikel via  Magazine.nl 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.