Ene na de andere villa wordt gekocht: Hoe kunnen de Meilandjes zó met miljoenen smijten?

Door Redactie
Ene na de andere villa wordt gekocht: Hoe kunnen de Meilandjes zó met miljoenen smijten?

De Meilandjes lijken wel vastgoedmagnaten: waar Martien en Erica al toe zijn aan hun twaalfde koophuis, laat dochter Maxime voor de derde keer in twee jaar tijd haar oog vallen op een bijna onbetaalbare villa. Waar doen ze het allemaal van? 

Toen de Meilandjes uit hun chateau in Frankrijk vertrokken, kochten ze voor 955.000 euro een woonboerderij in het Gelderse Hengelo. Omdat die gemeente de woonplannen van Martien en Erica dwarsboomde door er geen vergunning voor te verlenen, besloot de familie subiet uit de schilderachtige Achterhoek te vertrekken. De boerderij werd verkocht voor 1.085.000 euro, waarna de familie voor 2.695.000 euro in hun geliefde Noordwijk de strandvilla van Kensington-drummer Niels van den Berg kocht. Maar ook in Noordwijk bleven Martien en Erica niet langer dan een jaar. Martien en Erica verkochten hun villa in Noordwijk eind vorig jaar voor 2.799.500 euro. Daardoor kwamen Martien en Erica toe aan hun twaalfde koophuis. Dat werd voor twee miljoen euro een prachtig landhuis in Noordwijkerhout, waar de familie tot aan het ter perse gaan van deze Story nog steeds woont. Hun kasteel in Frankrijk werd, na meerdere keren in prijs te zijn verlaagd, enkele maanden geleden voor 795.000 euro verkocht. En deze week werd bekend dat Martien en Erica Pension Kristina in Noordwijk gekocht zouden hebben; het stond te koop voor 1.495.000 euro. 

Raadsel

Jongste dochter Maxime lijkt inmiddels een echt aardje naar haar vaartje te ontwikkelen! Ze zou onlangs voor de derde keer in twee jaar een miljoenenvilla hebben gekocht. Na het vertrek van de Meilandjes uit Frankrijk en Hengelo, ging Maxime in Noordwijk met haar man Leroy Molkenboer samenwonen. Leroy verkocht zijn appartement in Noordwijk destijds met 162.500 euro winst, waarna het stel voor 734.000 euro een gezinswoning in dezelfde plaats kocht. Door de geboorte van dochter Vivé (1) werd dat huis te klein, waarna Maxime en Leroy hun woning voor 780.000 euro verkochten en voor 1,2 miljoen euro een villa verderop in Noordwijk betrokken. Maar ook dáár gaan Maxime en Leroy nu vertrekken, als we de berichtgeving over de aankoop van een nieuwe Noordwijkse villa voor een bedrag van 2.295.000 euro kunnen geloven. Daarmee zou Maxime met haar jonge gezin op slechts negenhonderdvijftig meter van haar ouders gaan wonen. Hoewel Maxime ook inkomsten genereert uit Chateau Meiland en met zus Montana het SBS 6-kinderkamerklusprogramma Petit Chateau presenteerde, mislukten haar twee kinderkledinglijnen volledig. Hoe de Meiland-telg dan wederom een miljoenenwoning kan kopen zonder dat haar huidige woning voor zover bekend te koop staat, is een raadsel. 

Beeld: Brunopress

Lees het hele verhaal in Story. Editie 43 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.