Emotionele dag voor Monique: Des Bouvrie herdenkt Jan op sterfdag

Door Redactie
Emotionele dag voor Monique: Des Bouvrie herdenkt Jan op sterfdag

Exact één jaar geleden overleed interieurontwerper Jan des Bouvrie op 78-jarige leeftijd aan de gevolgen van prostaatkanker. Monique staat daarom vandaag stil bij dit emotionele moment.

Ze plaatst een mooie foto van Jan en maakt daar verder weinig woorden aan vuil. Des Bouvrie laat slechts een alleszeggend hartje achter onder de post.

Tekst gaat verder onder de post.

Zijn echtgenote Monique mist hem nog altijd vreselijk. Maar ze houdt zich vast aan de vele herinneringen, die stuk voor stuk een glimlach op haar gezicht toveren.

Aanwezigheid

Jan mag lijfelijk dan niet meer aanwezig zijn, Monique voelt hem de hele dag om zich heen. ‘Hij is ook zo verweven met alles; met het werk, met mij, met onze kinderen,’ aldus Monique eerder in Nouveau. Ze geniet van de vele foto’s die van haar overleden echtgenoot in huis hangen. En ze bladert ook graag door albums om herinneringen te blijven ophalen.

Onschatbare waarde

Materiële dingen vindt Monique niet zo belangrijk, foto’s en herinneringen daarentegen zijn voor haar van onschatbare waarde. Die geven haar ook de kracht om door te gaan, gesteund door de kinderen. Zoon Jan junior – ‘Mijn rots in het bedrijf’ – doet het financiële gedeelte en gaat over het vastgoed. Dochter Bo is fotografe en beheert de kunstcollectie. Juist nu prijst Monique zich extra gelukkig dat ze moeder is geworden.

Beeld: Peter Smulders, Instagram

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.