Ellen ten Damme slachtoffer van Ali B: 'Hij spoort echt voor geen meter'

Door Redactie
Ellen ten Damme slachtoffer van Ali B: 'Hij spoort echt voor geen meter'

Ellen ten Damme heeft een jaar of tien geleden 'een zelfde ervaring' gehad als de slachtoffers van seksueel overschrijdend gedrag bij The Voice of Holland. De zangeres noemde in het NPO 2-programma De Geknipte Gast van Özcan Akyol geen namen, maar volgens het AD gaat het om rapper Ali B. Dat schrijft de krant op basis van een inmiddels verwijderde passage in de podcast Aan de Keukentafel van Sietse Huisman. 

'Er is een verhaal van mij dat helemaal geen geheim was en dat ik destijds ook heb verteld in mijn omgeving. Dat gaat over Ali B. Ik vind hem echt een lul. Hij spoort echt voor geen meter en daar heb ik dus ook een verhaal over', zou ten Damme hebben gezegd. 

Het incident

Het incident zou zich hebben voorgedaan tijdens de opnames van het AVROTROS-programma Ali B en de Muziekkaravaan, waar Ten Damme in 2014 aan meedeed. De rapper nam de zangeres destijds mee naar de Marokkaanse stad Meknes om inspiratie op te doen voor een nummer.

'Enorm geschrokken'

Een woordvoerder van AVROTROS laat desgevraagd aan het ANP weten 'enorm geschrokken' te zijn van het verhaal van Ten Damme. 'We vinden het verschrikkelijk als dit inderdaad heeft plaatsgevonden tijdens de opnames van Ali B en de Muziekkaravaan. In overleg met Ellen ten Damme zullen we actie ondernemen.' 

Niet bereikbaar voor commentaar

Het management van Ten Damme en de advocaat van Ali B waren vrijdagavond niet direct bereikbaar voor commentaar. 

Officiële stappen

Ze is van plan om officiële stappen te nemen. 'Er is nu een momentum om dat fenomeen van mannen die denken dat ze maar alles kunnen maken door status of geld of wat dan ook, een halt toe te roepen.'

Bron: ANP | Beeld: ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.