Ellen ten Damme dacht dood te gaan na kankerdiagnose: 'Driemaal is scheepsrecht'

Door Redactie
Ellen ten Damme dacht dood te gaan na kankerdiagnose: 'Driemaal is scheepsrecht'

Ellen ten Damme (54) kreeg niet één maar zelfs drie keer te maken met de vreselijke ziekte kanker. In juni van dit jaar werd er bij de zangeres weer borstkanker geconstateerd. En dat terwijl ze in 2005 én 2017 ook al deze diagnose kreeg. Gelukkig gaat het goed met Ellen en kan ze haar optredens weer hervatten. Toch dacht de zangeres echt dat ze ditmaal dood zou gaan. 

Dat vertelt ze openhartig aan tafel bij Jinek. 'Ik dacht: dan zal ik nu wel doodgaan. Driemaal is scheepsrecht.'

Nieuws vertellen

Ondanks dat zij degene is die de ziekte in haar lichaam heeft zitten, is ze ook bang om het nieuws opnieuw aan haar familie en vrienden te moeten vertellen. 'Verdorie, verdomme. Hoe vertel ik het mijn moeder', vertelt Ellen over dat moment. 

Klein

Gelukkig 'valt het mee' voor Ellen. 'Het is klein. (...) Het was een operatie en daar bleef het bij. Als je zo'n mededeling krijgt en het is: 'We kunnen niets meer voor u doen'. Dan is het een heel ander verhaal.'

Weer aan de slag

Ten Damme moest van 5 juni tot en met 7 juli haar optreden genoodzaakt afzeggen. Gelukkig kwam al snel het nieuws dat de zangeres weer het podium mocht opzoeken. 'Vanaf 22 juli zijn we weer van de partij. We staan te trappelen om het podium op te gaan', schreef ze eind juni alweer op haar Instagram-account. Ook begon gisteren haar show Barock!, waarmee ze het hele land doorgaat. 'Het is niet leuk, maar als er een behandelplan komt dan is het ook klaar. Dan ga ik meteen weer aan het werk. Ik zie niet het nut ervan in om te gaan zitten sikkeneuren', legt ze haar snelle comeback uit. 'Ik word er eigenlijk heel positief en blij van, want je denkt: nou, dat heb ik weer mooi doorstaan.' Ellen blijft ook niet stilstaan bij het feit dat de kanker misschien ooit nog wel eens terugkomt. Dat ziet de zangeres 'dan wel weer'. Wel blijft ze jaarlijks op controle gaan. 

Bron: RTL Boulevard | Beeld: 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.