• Showbizz

Elle van Rijn bekent vechtscheiding

Door Redactie
Elle van Rijn bekent vechtscheiding

Vorig jaar is Elle van Rijn voor de derde keer getrouwd. Na eerdere stukgelopen huwelijken hoopt de schrijfster dat het liefdesgeluk ditmaal wel blijvend zal zijn.

Elle van Rijn (53) is er eindelijk uit waarom ze in het verleden de ware liefde maar niet heeft kunnen vinden. Haar eerste huwelijk eindigde al na een jaar in een scheiding. Daarna kreeg Elle een relatie met Victor Neyndorff, met wie ze zoon David (24) en dochter Feline (21) kreeg. Elle verliet hem in 2004, toen ze verliefd was geworden op Kaja Wolffers. Volgens de actrice en schrijfster heeft Victor heel lang moeite met de breuk gehad. Zelf ervoer ze hun breuk niet als een vechtscheiding, in tegenstelling tot haar kinderen. ‘Ik vroeg mijn oudste kinderen laatst: Vinden jullie dat dat een vechtscheiding was? Ik hoopte natuurlijk dat ze nee zouden zeggen, maar ze zeiden: Ja, dat was een vechtscheiding. Ik denk er genuanceerder over, maar de kinderen hebben het zo ervaren en dus is het zo,’ vertelt Elle in PS Het Parool. Acht maanden na de breuk met Victor trouwde Elle met Kaja, met wie ze twee dochters kreeg. In 2012 werd Kaja verliefd op een ander en een scheiding volgde. Hoewel Elle’s hart gebroken was, is ze niet verbitterd geraakt. Sterker nog: ze heeft nog altijd goed contact met Kaja en Elle past zelfs op het kindje dat hij met zijn nieuwe partner kreeg wanneer ze een avondje uit willen.

Onzeker

Terugkijkend op haar eerdere relaties was Elle nooit echt gelukkig en inmiddels weet ze waarom ze jaren worstelde om de juiste man te vinden. ‘In mijn jongere jaren was ik best leuk om te zien, maar niet zo heel erg zelfverzekerd,’ vertelt Elle aan PS Het Parool. ‘Ik ben dyslectisch, ik vind dat ik van nature een vrij onnozele gezichtsuitdrukking heb, ja, dat vind ik serieus! En ik kom uit Brabant, dus tja, ik was altijd een beetje bang om voor dom versleten te worden. Ik vroeg me in relaties niet zozeer af: vind ik deze man leuk, ziet deze man wie ik ben, is hij goed voor mij? Ik dacht vooral: goh, dat zo’n sterke, knappe vent mij leuk vindt, wat bijzonder, wat een wonder, wat fijn!’ Elle probeert haar dochters Feline, Helena (15) en Katelijne (11) zo op te voeden dat zij dat gevoel nooit zullen krijgen. ‘Ik vertel ze dat ze alleen maar moeten gaan voor mannen die hen leuk vinden om wie ze diep vanbinnen zijn, in plaats van: o, ik ben kennelijk leuk omdat hij mij leuk vindt.’ 

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 50 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.