Elise Schaap werd verliefd op een ander

Door Redactie
Elise Schaap werd verliefd op een ander

Als Ruxandra in de bejubelde tv-serie Familie Kruys maakt Elise Schaap de nodige liefdesellende mee. Daarbij kan de actrice putten uit haar eigen leven, waarin zich ook drama’s op het amoureuze vlak afspeelden.

Elise Schaap (37) wordt alom geroemd om haar acteerprestaties. Vooral voor het neerzetten van de hysterische Roemeense Ruxandra in de tv-serie Familie Kruys oogst de winnares van de Televizier-Ster Acteur/Actrice 2019 veel lof. Om zich te ver-plaatsen in Ruxandra’s liefdesproblemen kan Elise dicht bij huis blijven. Ze maakte namelijk zelf een relatiecrisis door toen ze drie jaar samen was met acteur Wouter de Jong (38), met wie ze inmiddels vijftien jaar een relatie heeft. In Nouveau vertelt Elise daarover dat het fout ging tussen haar en Wouter op het moment dat zij – op zijn verzoek – gingen samenwonen. ‘Ik was er nog niet klaar voor.’ Maar omdat ze Wouter niet wilde teleurstellen, ging ze toch met hem onder één dak wonen. ‘Niet veel later zaten we samen op dertig vierkante meter, voortdurend in elkaars aura. Toen ging het mis. Ik werd ver-liefd op een ander, ging daarin op en verzweeg dat.’ Wouter kwam er toch achter, waarna Elise haar biezen kon pakken. ‘Ik had al direct spijt, maar toen ik eenmaal bij een vriendin was ingetrokken, dacht ik helemaal: jeetje, wat heb ik gedaan? Wat wij hadden was zo bijzonder!’ De twee wisten hun relatiecrisis te overwinnen en Elise realiseert zich achteraf dat die periode ook iets goeds heeft gebracht.

Dip

‘Na die dip besefte ik veel beter wat onze relatie waard is.’ En daar wil Elise voor blijven vechten, zeker nu zij en Wouter de trotse ouders zijn van dochtertje Ava (4). De actrice zou zich naar eigen zeggen wel twee keer op haar hoofd krabben voordat ze dat gezinsgeluk op het spel zou zetten voor een romance. Wouter en Ava betekenen alles voor Elise. Ze mag dan een schitterende carrière hebben, haar thuissituatie gaat nu voor. ‘Vanaf het moment dat Ava werd geboren, werd mijn werk een bij-product in plaats van een hoofdproduct,’ vertelt Elise in Viva. ‘Waar ik voorheen alles wilde aanpakken en onderzoeken, denk ik nu: ik vind tijd doorbrengen met mijn kind veel kostbaarder dan weer een nieuw project. (...) Ik wil er ’s middags gewoon zijn als ze thuiskomt. Ik ben geen moeder geworden om alleen maar te werken.’ 

Beeld: ANP

Lees het hele verhaal in Story. Editie 43 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.